Hendek’te Dünya Roman Günü kutlandı

Uluslararası Roman Günü, Roman kültürünün kutlandığı ve Roman halkının karşılaştığı sorunlara karşı farkındalığın artırılmaya çalışıldığı bir gün olarak her yıl 8 Nisan’da kutlanır.

Hendek’te Dünya Roman Günü kutlandı

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak Hendek Turanlar Mahallesinde ikamet eden Roman vatandaşlarımızın sağlık sorunlarını yerinde tesbit etmek ve danışmanlık yapmak üzere bir ziyaret gerçekleştirildi.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü ekibi olarak İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr.Fulya Aktan Kibar, Dr. Mehmet Baysal, Diş Hekimi Göktuğ Kurnaz, Uzm.Hemş.Deniz Çiftçi, Hasan kodaman, Hemş. Ülkü Erbaşaran, Ebe Sündüz Dere , Recep Kahveci, Recep Tandoğan katıldılar.

Turanlar Mahallesinde yeni göreve başlayan Muhtar Kudret Holat tebrik edilerek, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim ve Proje Biriminin Turanlar Mahallesi için hazırladığı projeler üzerinde ön görüşmeler sağlandı.

Roman vatandaşların yaşadığı mahallenin daha sağlıklı bir çevreye kavuşması, fiziksel, ruhsal ve sosyal anlamda geliştirilmesi, sağlıklı yaşam koşulların iyileştirilmesi, sağlık ilişkili eğitimler, kanser taramaları, sigara bırakma ve Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinde gereksinim duyulan hususların ekip olarak değerlendirimesi gelecekte hizmetimizin sunum kalitesini arttıracaktır.

Sağlığınız Önceliğimizdir,

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü

#dünyaromangünü

#hendekilçesağlıkmüdürlüğü

#sağlıklıyaşam

#HealthIsHumanRight

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2024, 21:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184