Hendek’te Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Şaşkınlığı

Hendekli Vatandaşların Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi sevinci yerini şaşkınlığa bıraktı.

Hendek’te Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Şaşkınlığı


Hendek’te İmam Hatip Lisesinde yapılan ders eklemelerinin Hendek’te Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi açılacağı şeklinde lanse edilmesi nedeniyle sevinen Hendekli Vatandaşlar gerçekler ortaya çıkınca şaşırdı kaldı.

Detaylar sonradan ortaya çıktı

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yıllardır uygulanan modelin Hendek’e Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi açılacağı şeklinde lanse edilmesine sevinen Vatandaşlar, detaylar ortaya çıktığında yaşanan sevinç yerini üzüntü ve şaşkınlığa bıraktı.

Hendek’te Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi açılacağı şeklinde lanse edilen konunun aslında Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Fen ve Sosyal Bilimler Programına dahil edildiği, Hendek Nene Hatun İmam Hatip Ortaokulun ise Hafızlık Projesi kapsamına alındığı öğrenildi.

Fen Lisesi değil ders eklemesi

Veliler ve Öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda uygulanan bu eğitim modelinin kafaları karıştıran kısmının Hendek’e sanki Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi gelecekmiş gibi lanse edilmesinin etkili olduğu düşünülürken, Eğitim camiasının yanlış anlaşılmadan dolayı gün boyu Vatandaşlardan gelen sorulara cevap vermeye çalıştığı öğrenildi.
Baykal ne demek istedi

Uzun süredir Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi beklentisi içinde olan Hendek’te Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal’ın “Hendek’te Eğitim-Öğretim hamlesi devam ediyor. İlçemizde Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi, önümüzdeki Eğitim-Öğretim yılı için Millî Eğitim Bakanlığımızca Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak seçilmiştir. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Liseye Geçiş Sınavı ile 60 öğrenci alınacaktır. Ayrıca Nene Hatun İmam Hatip Ortaokulu MEB onayı ile 2020 2021 Eğitim öğretim yılında sınavla öğrenci alan Proje Hafızlık İmam Hatip Orta Okulu olmuştur. Öğrenci Kardeşlerimize ve Hendekli Hemşerilerimize hayırlı olsun” ifadeleri ile Hendek’te Fen Lisesi açılıyormuş gibi lanse edilmesi nedeniyle sevinen Veliler konuyla ilgili yanlış bilinenlerin ortaya çıkması sonrasında büyük şaşkınlık yaşadı.

Su konusunda panik oluşmuştu

Baykal’ın geçtiğimiz günlerde Hendek’te içme sularında meydana gelen kötü koku şikayetleri konusunda SASKİ sorumlu olmasına rağmen SASKİ’nin açıklama yapmasını beklemeden suya dışarıdan müdahale edildiği iddialarını gündeme getirmiş fakat ayrıntı paylaşmaması nedeniyle Hendekli Vatandaşlar panik yaşamıştı.


Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2020, 00:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184