HENDEK’TE FİDANLIK ZİYARETİ

Karadeniz Teknik Üniversitesinin, Adapazarı Bölge Müdürlüğüne Yaptığı Teknik Gezi Sona Erdi

HENDEK’TE FİDANLIK ZİYARETİ


Hendek Fidanlık Şefliğinde Fidanlık Ziyareti ve Fidanlık ile Tohum Bahçeleri hakkında bilgi alma, özel fidanlık ziyareti.

Süleymaniye Dişbudak Ormanlarının Gezilmesi, Longoz Ormanları ve Sorunlar hakkında bilgilendirme, Koruya Tahvil çalışmalarının yerinde görülmesi ve değerlendirilmesi, toprak profili incelenmesi ile başlayan Teknik gezi 2. Gün Koruya Tahvil Sahasında İnceleme, Orijin Denemeleri Hakkında Bilgi Edinme, Hızlı Gelişen Türlerle Yapılan Ağaçlandırma Sahalarının Gezilmesi ve bilgi alınması, 3. Gün Gölcük Kayın Doğal Gençleştirme Sahası ve Kayın Bakım Bölmesinde Silvikültür Tekniklerinin Tartışılması, Sapanca’ya Gidiş, Sapanca Çevresinin Gezilmesi, Şehir Turu ,Tarihi Yerlerin Gezilmesi ve Yörenin Arazi Kullanımı Hakkında Bilgi Edinilmesinin ardından Teknik Gezi değerlendirilmesinin yapılması için Kefken’e gidildi.

 

Teknik Gezi ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan KTÜ Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Orman Amenajmanı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selahattin Köse’nin ardından Orman Ekonomisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Fehmi Türker kısa bir değerlendirme yapmasının ardından sözü Adapazarı Orman Bölge Müdürümüz Hasan Türkyılmaz’a bıraktı.

 

Teknik Gezi ile ilgili değerlendirme yapan Bölge Müdürümüz  ‘’ Gelişler hoş gidişler üzücüdür, Hoşluğu ve üzüntüyü hayatın her alanında yaşayan insanlar olarak inşallah sizi meslekte veya serbest piyasada değişik yerlerde daha etkin yerde göreceğimiz ümidiyle sevincimiz devamı mahiyetinde düşünüyoruz. Üç gündür beraberiz, bu üç günlük zamanda hayatta çok şey değişmez ama bakış açılarınızda çok şey değişebilir.

Yaşamınızda ki planda hissedebileceğiniz çok radikal farklılıklar oluşturamayabiliriz ama vermiş olduğumuz bir yönlendirme veya perspektif veya vizyon sebebiyle gelecek hayatınızda çok farklı hedeflere yönelmenize sebep olabiliriz. Bunun karşılığında bizden sizden veya Öğretim Üyelerinden görmüş olduğumuz farklı örnekler veya anlatımlar sebebiyle de bizde de farklı bakış açıları olabilir. Bir eğitim sezonu içerisinde tüm teorik ve kısmen de pratik bilgileri alıyor olsanız da bunun sahada geniş manada uygulandığı sizin gibi meslektaşların örneklerini, yaşantılarını, davranışlarını da ciddi manada farklı bir gözle görme fırsatı oluyor. Bu duygu ve düşüncelerle bu teknik gezinin size hayırlı olmasını diliyor katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

Konuşmasının ardından KTÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencilerine hediyelerini takdim ederek hayırlı yolculuklar diledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2014, 07:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184