HENDEK’TE KADINLAR GÜNÜ

AK Parti Hendek İlçe Teşkilatı Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi. Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü hanımlara karanfil dağıttı.

HENDEK’TE KADINLAR GÜNÜ
Hendek Gençlik Merkezi Atlantis Düğün Salonu’nda düzenlenen program yoğun katılımla gerçekleşti.

Programa, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci,  Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Halk Eğitim Müdürü Necati Tan, AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Kavakçı Tosun ve yönetimi, Dilek Püsküllü, konuşmacı olarak Avukat Leyla Epözdemir, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve hanımlar katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu.


Kadın varsa Demokrasi vardır

Programın açılış konuşmasını Kadın Kolları Başkanı Emine Kavakçı Tosun yaptı. Tosun konuşmasında “ Bundan 153 yıl önce 8 Mart 1857 yılında Amerika’nın Newyork kentinde başlayan onaltı saatlik çalışma süresi ve düşük ücretler olmak üzere çalışma şartlarının iyileştirilmesi için emekçi kadınların vermiş olduğu, kan ve gözyaşı ile sona eren şanlı mücadelenin yıldönümüdür. Biz kadınlara gerek sosyal gerek siyasi, gerekse çalışma hayatımızda unutmaya terk edilmiş haklarımızı tekrar kazandıran ve bize öncülük eden Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Geçmişten bugüne hafızalarda iz bırakan tarihteki kahraman kadınlarımız yolumuzu aydınlatıyor. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşından bu yana ülkemizde verilen İstiklal mücadelesinde kadınlarımızın önemli bir yeri vardır. 15 Temmuz o hain darbe gecesinde kahramanca mücadele eden kadınlarımız tarih yazmıştır. Kadın toplumun en etkili ve koruyucu unsurudur. 16 Nisan da ülkemize sahip çıkıp tarih yazacağız. Kadın varsa Demokrasi vardır “ Diyerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayıp, programa destek veren Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ’ye teşekkür etti.


15 Temmuz da meydanlara ilk çıkan sizlersiniz

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak “ Dinimizde kadınların hakları verilmiştir. Kadınlar biz erkeklere emanettir. Son yıllarda yaşanan olaylarda kadınların ön saflarda yer almasından mutluluk duyuyorum. 15 Temmuz da meydanlara ilk çıkan sizlersiniz. Böyle kahraman anne ve kadınlara sahibiz. Kadınlar siyasette de yer alıyorlar. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz, kadınları hep ön plana çıkardılar. En büyük destekçimiz olan, bizleri her platformda destekleyen ve gözümüzün akı, öncü birliklerimiz olan kadınlarımıza teşekkür ediyoruz. Gününüz kutlu olsun “ Dedi. 


Mutlu ve huzurlu bir toplum güçlü bir Türkiye’dir

AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu da konuşmasında “ Ailenin temeli kadınlarımızdır. Mutlu ve huzurlu bir toplum güçlü bir Türkiye’dir. Türkiye’nin bu kadar gelişmesinde, lider ülke olmasında Cumhurbaşkanımızın gücüne güç katmasında sizlerin önemi çok büyüktür. Kadınlarımız siyasette de aktifler. Referandum sürecinde de sizlere büyük görevler düşüyor “ Diyerek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. 

 

Hendek’in bugünlere gelmesinde bayanların büyük katkıları olmuştur

25. Dönem Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci “ 1999 Yılında göreve ilk geldiğimizde Hendek Belediyesi’nde hiç bayan personel çalışmıyordu. Bizim dönemimizde belediyede birçok bayan personelimiz çalışmaya başladı. Çalışan bayan personelimizden büyük verim aldık. Hendek’in bugünlere gelmesinde bayanların büyük katkıları olmuştur.  Kurulan fabrikalarda da birçok hanım kardeşimiz çalışıyor.Hendek’te işsizlik kalmadı, Hendek’te güzellik var, mutluluk, huzur var, insanların birbirine sevgiyle baktıkları topluluklar oluştu. Sizlere dört dönem başkanlık yaptım. 16 Nisan da yapılacak olan Referandumda sizlerin desteğini bekliyoruz “ Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun “ Dedi. 


Kadın hakları ilk olarak İslam kültüründen gelmiştir

Programa konuşmacı olarak katılan Avukat Leyla Epözdemir, Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak “ Kadınlar bir ağız olmuşlar, gök kubbeyi inletiyorlar. Kadınlar eşitlik istiyor, merhamet istiyor, sevgi istiyor. Kadınların çektiği çileleri biliyorsunuz. Tarih boyunca kadın bir toplumun gelişmesinde en az erkekler kadar, hatta onlardan daha fazla katkıda bulunmasına rağmen acılarla muhatap oldular. Bizi en fazla inciten kadın cinayetleridir. Peygamberimiz S.A.V Veda Hutbesinde kadına verilen değeri, ey insanlar kadınlar size Allah’ın emanettir diyerek belirtmiştir. Kadın hakları ilk olarak İslam kültüründen gelmiştir “ Diyerek, kadın hakları konusunda bilgilendirdi.

Program sonunda bayanlara yemek ikramı yapıldı. 


Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2017, 18:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184