Hendek’te Karadeniz Rüzgarı Esti

Mavi Karadeniz Tv’de yayınlanan ‘Selam Karadenize’ adlı program Hendek Belediyesinin destekleriyle canlı yayınla seyirciyle buluştu.

Hendek’te Karadeniz Rüzgarı Esti

Büyük ilgi gören programa Hendekli yöresel sanatçılar İsmail Güler, Özgür Birinci, Meryem Akyüz, Onur Der, Ramazan Beşel sevilen şarkılarla kulakların pasını sildi. Enerjisi ve sahne performansı ile izleyenlere güzel bir gece yaşatan Yasin Kılıç ile Mustafa Bektaş katkılarından dolayı Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na ve Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır’a teşekkür etti.

Çok Sayıda Seyirci Katıldı

Mavi Karadeniz Tv’de yayınlanan Hendekli yerel sanatçılar Yasin Kılıç ile Mustafa Bektaş’ın hazırlayıp sunduğu ‘Selam Karadeniz’e adlı program olumsuz hava koşulları nedeniyle açık otopark alanından Hendek Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonuna alındı.

Hendek'ten canlı yayınla ekrana gelen programa Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu şehir dışında olduğu için katılamazken, Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı, Mavi Karadeniz TV Yayın Müdürü Ertan Yıldız, Hendek Karadeniz Havalisi Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Paslı, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Muhtarlar ve çok sayıda izleyici katıldı. Karadeniz’den esintilerin yer aldığı programda Hendekli yerel sanatçılar Karadeniz yöresine ait türküleri seslendirdi.

Solo performansların da ortaya konulduğu gecede katılımcılar doyasıya eğlenip kemençe eşliğinde horon dansı oynayarak keyifli vakit geçirdi.

Kılıç Ve Bektaş: Teşekkür Etti

Hendekli yerel sanatçılar Yasin Kılıç ile Mustafa Bektaş bu tarz programların ayakta kalabilmesi ve ekranda seyirci ile buluşması için bizlerden desteğini esirgemeyen Hendek Belediye Başkanımız Sn. Turgut Babaoğlu ve Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır’a, sponsorlarımıza ve salonu doldurup bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum.

Gönüller hitap etmeye devam ediyoruz” dedi. Konuşmanın ardından sunucu Kılıç, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır’ı Karadeniz Yöresine ait ve Hendek’te yetişen Yöresel Ürünleri tanıtımı için yöresel ürün köşesine davet etti.

Başkan Yardımcısı Bahadır: Sizleri Ağırlamaktan Mutluluk Duyduk

İlçede yetişen fındık başta olmak üzere, kabak, lahana, pancar, mısır, gibi bir çok ürünü tanıtan Başkan yardımcısı Bahadır, “ Öncelikle ilçemizde sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Başkanımız Turgut Babaoğlu’nun yoğun iş temposu nedeniyle şehir dışında olduğu için programa maalesef katılamadı fakat hepinize çok selamlarını iletti. Uzun süredir Başkanımızın planları arasında olan bir organizasyonu yapmak bugüne nasip oldu.

Açık otopark alanında yapmayı planladığımız etkinliğimizi olumsuz hava muhalefeti nedeniyle şu an içerisinde bulunduğumuz Nikah ve toplantı salonumuza taşımak durumunda kaldık. Gönül isterdi ki açık havada yöresel oyunlarımızı doyasıya oynayıp daha şölen havasında eğlenelim ama buraya nasipmiş.

Yakın zamanda Hendek Karadeniz Havalisi Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 5 gün sürecek festivalini ilçemizde nasipse gerçekleştireceğiz o festivalde bu eksikliği kapatacağımızı umuyorum” dedi.

Sakarya’nın En Büyük İlçelerinden Birisiyiz

Hendek’in Sakarya'nın en büyük ilçelerinden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Yardımcısı Bahadır, “ TEM otoyolu ile D-100 orta yerinde yer alan ilçemiz Ankara ve İstanbul’a çok yakın bir mesafede. Ayrıca Hendek’te bulunan Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu’nda toplam 6500 öğrenci eğitim görmektedir. Tarihi ve kültürü ile kadim bir huzur şehri olan Hendek, sanayisi, tarımı ve doğal güzellikleri başta olmak üzere eğitimde, kültürde, sporda ve sanatta fark yaratmaktadır.

Doğal kaynakları ve derelerinin yanı sıra Çiğdem, Dikmen, Keremali yaylaları, Çamlıca Göl Yayla ile Selman Dede Mesire alanında binlerce doğa tutkununu misafir etmektedir. İlçemizde tüm mevsimlerde doğa Turizm cenneti olan Hendekte çok güzel projelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor.

Dikmende bir kayak merkezi oluşturmayı düşünüyoruz. Çamlıca Göl Yayla Bolu Abant’ı aratmayacak şekilde. Orasıyla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Yakında duyuracağız. Hendek bir ilçe enerjisi ve nitelikli insan gücüyle faaliyet gösteren fabrikalarımız ülkemizin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer almaktadır. 352 hektarlık bir alan üzerinde kurulu Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgemizde 96 adet sanayi parseli bulunmakta. Bu parsellerin 95 parseli 80 sanayi kuruluşuna tahsis edilmiştir.

Bu kuruluşlarda toplamda 11.000 kişi istihdam edilmekte. Bugün göç alan bir ilçe durumundayız. Şuan ilçemiz 88 bin nüfusa sahip. Farklı kültürlerden birçok insanın bir arada yaşadığı ilçe konumdayız. Herkese iyi eğlenceler diliyorum. Tüm hemşehrilerimize Mavi Karadeniz Tv vesilesi ile selamlar gönderiyorum” diye konuştu.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184