Hendek’te Karantina Süreci Sona Erdi

Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’den Hendek’e gelen 475 kişinin karantina süreci sona erdi.

Hendek’te Karantina Süreci Sona Erdi


Hendek Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Kız Yurdu ve Abdurrahman Gürses Erkek Öğrenci Yurduna yerleştirilen 475 Vatandaşın 14 günlük karantina süreci bitti.
Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’den gelen ve 14 günlük karantina süreleri sona eren aralarında İşadamları, yöneticiler, işçi, öğrenci ve Ailelerin bulunduğu 475 kişi Hendek'te kaldıkları KYK Kız Yurdu ve Abdurrahman Gürses Erkek Öğrenci yurdundan ayrıldı.
Bu süreçte düzenli olarak takip edilen 475 kişilik grupta virüs semptomlarına rastlanmadı ve bu sabah saatlerinde ateşleri ölçülen ve son kontrolleri yapılan Vatandaşlar, yurttan tek tek çıkarılarak memleketlerine gönderildi.
Orman İşletme Müdürlüğünden fidan

Karantina süreci sona eren ve memleketlerine dönecek olan Vatandaşlara Tarım ve Orman Bakanlığı adına Hendek Orman İşletme Müdürlüğü tarafından fidan dağıtımı yapılırken, fidan sürprizine teşekkür eden Vatandaşlar Hendek’ten bir hatıra almış olduk ifadelerine yer verdi.
Yurttan çıkış işlemleri yapılan Vatandaşlar otobüslerle Türkiye'nin dört bir yanına doğru yola çıkarken, Sakarya genelinde bulunan diğer yurtlarda karantina süreci biten Vatandaşların da çıkış işlemleri devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2020, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184