Hendek’te Kış Hazırlıkları Başladı

Hendek Belediyesi, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kurumuş ve tehlike oluşturan ağaçların bakım ve budama çalışmalarına başladı.

Hendek’te Kış Hazırlıkları Başladı


Hendek’in dört bir tarafını ağaçlarla bezeyerek daha yeşil bir Hendek için çalışan Hendek Belediyesi, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kurumuş ve tehlike oluşturan ağaçların bakım ve budama çalışmalarına başladı.

Budama için en uygun zamanın ağaçların dinlenme (uyku) dönemi olan kış mevsimi olduğunu söyleyen Hendek Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, ağaçların gelecek yıl daha sağlıklı ve düzenli bir şekilde büyümeleri için budama çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü ifade ettiler.
Kuru ve tehlike arz eden ağaçlar budanıyor

Şu ana kadar Beştepeler Caddesi ve Osman Gazi Caddesi’nde ağaç budama çalışmasını tamamlayan ekipler Osman Yılmaz Caddesi Şehit Gökhan Yaşartürk Caddesi ve Şehit Ali Gaffar Okkan Caddeleri’nde ağaç budama çalışmalarına devam edecekler. Ağaç budama çalışmalarında; ağaçların yayaların yürüyüşünü engelleyen dallarının temizlenmesi, ağaçların gelişimini kuvvetlendirmek, sağlıklı kalmalarını sağlamak ve rüzgâr nedeni ile ağaç dallarının kırılıp herhangi bir zarar vermemesi adına budama çalışmaları yapılıyor.
Ağaçlar kuvvetlenmesi için

Konuya dair açıklamada bulunan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, ağaçlarda kesim işlemi kuru ve tehlike arz eden, cadde ve refüj üzerinde bulunan, zarar görme ihtimali kuvvetli ve şehir peyzajına uygun olmayan ağaçlar için ve aynı zamanda ağaçların gelişimlerini kuvvetlendirip, sağlıklı kılmak, form vermek için yapıyoruz dedi.


Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2018, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184