HENDEK’TE ORDULULAR BİR ARAYA GELDİ

Sakarya Ordulular Derneği Hendek’te birlik ve beraberlik yemeğinde bir araya geldi.

HENDEK’TE ORDULULAR BİR ARAYA GELDİ



Hendek’li üyelerin ev sahipliği yaptığı ve Kupa Yemek salonunda verilen birlik ve beraberlik yemeğine Sakarya Ordulular Derneği Başkanı Mustafa Yücetepe,Başkan Yardımcıları Dr.İmran Safi, Av.Ekrem Bedir, Genel Sekreter Celal Berçin,Eski CHP ilçe Başkanı Metin Öztürk, MHP Belediye Meclis Üyesi adayı Av.Ahmet Ay,Muhtarlar ve Dernek üyeleri katıldı.

Birlik ve beraberlik

Sohbet havasında geçen yemeğin ardından Sakarya Ordulular Derneği Başkanı Mustafa Yücetepe  yaptığı konuşmasında “Hendek’te bizi kimse yıkamaz.Biz birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe  gerekirse belediye başkanını da biz seçeriz . Bu birlik beraberliğimiz devam edecek.

Oy demek namus demektir

Yücetepe sözlerine şu ifadeler ile devam etti.” Hiçbir zaman ikinci, üçüncü sınıf insan değiliz. Arkadaşlar biz bir poşet erzaka oy verecek kadar düşmedik. Böyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız varsa biz o kardeşimizin ihtiyacını gideririz. Fakir olabiliriz. Ama oy demek namus demektir. Kimse o bir poşet erzaka oyunu vermeyecek.Şimdi bazı ilçelerde Orduluların oyunu  biz alırız.Nasıl alacan arkadaş Orduluları kapısına bir çuval un göndereceğiz ve  oyunun tümünü alırız diye duyuyoruz. Hiçbir Ordulu bu duruma düşürmez kendini ve düşürmeyecekte. Biz her zaman sizlerin hizmetinizdeyiz. Hepinize bu birlikteliğinizden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Siyaseti bırakmadık 30 Mart defterini kapattık

Konuşmanın ardından karşılıklı fikir alış verişi ile geçen toplantıda Başkan Yardımcısı Av.Ekrem Bedir’de bir konuşma yaptı “ Başkan Adaylığımız ile ilgili biz 30 Mart defterini kapattık.Ama bunu derken siyasetten kopmadık , kopmayacağız. Nasıl bugüne kadar hendek siyasetinde var isek bundan sonrada hendek siyasetin de var olacağız. Biz Hendek’te yaşıyoruz.Yaşadığımız ve sokaklarında yürüdüğümüz bu ilçeye bizim bir borcumuz var. Vebal borcumuz var. Ve bu borcumuzu da bir şekil de bu ilçede yaşayan insanlara hizmet ederek yapılması gereken doğru şeyleri yapıp , yapılacak yanlış ve kötülükler varsa da bunlara da engel olmak suretiyle yükümlülüğü yerine getirmek olduğuna inanıyorum.

Kendi kültürünü yaşayan dernek

Bedir sözlerine şu ifadeler ile devam etti.” Şöyle bir algı oluşmasın.Milliyetçilik yaptılar yada yapıyorlar gibi yansıtmaya çalışabilirler.Buradaki hiçbir arkadaşımızın böyle bir düşüncesi olduğuna inanmıyorum . Bu bir dernektir.Bu derneğin amacı Hendek’te yaşayan insanlardan kendini üstün görme mantığıyla değildir. Tamamen kendi kültürünü yaşamak amacıyla gösterdiğimiz bir çabadır asla ve asla milliyetçilik yapmak değildir. Bundan sonra bizim için önemli olan Hendek’in geleceğidir , menfaatleridir.Hendek siyasetinde maalesef bizim hemşeri gurubuna hitap eden bir tek Ahmet Ay kardeşimiz var. Ahmet Ay  benim kardeşim, akrabam ve meslektaşımdır .Beni sizler nasıl görüyorsanız Ahmet kardeşimi de aynı şekilde görmenizi arzu ediyorum ve  istiyorum.” dedi

Toplantı sonunda Hendek’te Ordulular Derneği ,her yıl geleneksel program yapılması yönünde fikir birliği ile birlikte bu yıl ilkini düzenleme kararı aldı.

Siyasi anlamda da söz sahibiyiz

MHP Hendek Belediye Meclis Üyesi Adayı Av.Ahmet Ay “ Biz Hendek’te yaşayan Ordu’lular olarak büyüklerimizden Allah razı olsun.Bize güzel bir miras bıraktılar. fındık bahçelerimizden elde ettiğimiz gelir ile Hendek’te Ekonomik olarak güçlü bir konumdayız.Yine İlçemizde 12 bin seçmen sayısı ile siyasi anlamda da söz sahibiyiz.Ekonomi ve siyasi gücümüzün yanı sıra eğitim alanında da her geçen gün güçlenmeye devam ediyoruz.Buna örnekte Derneğimizde doktorundan,avukatına her meslek grubundan üyelerimizin mevcut olmasıdır.Tüm gençliğimizin de Üniversite ve Anadolu liselerinde okuyor olması da Eğitimde yükselişe geçtiğimizin göstergesidir.Çok yakında zamanda Hendek’te her kesimde söz sahibi olacağımıza inancım tamdır” 


Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2014, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184