HENDEK’TE TRAFİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Mustafa Asım İlköğretim Okulu tarafından Trafik haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

HENDEK’TE TRAFİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ


Hendek İlçe milli Eğitim Müdürlüğü ve Mustafa Asım İlköğretim Okulu Öğretmen ve Öğrencilerinin öncülüğünde yapılan Trafik Haftası etkinlikleri Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.

Konferansa Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Daire Amirleri, Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Mustafa Asım İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Taşlıoğlu, hızla artan taşıt sayısı ile birlikte trafik sorunları da artmıştır. Trafik haftası, trafik kurallarının anlatılmasında önemli bir zaman dilimidir. Trafik kurallarını öğrenerek ve çevremizdeki insanlara öğreterek bu haftanın amacına ulaşmasına yardımcı olabiliriz diye konuştu.


Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Hendek Emniyet Müdürü İsmail Baş, toplumlar kuralları ile yaşarlar. Büyüğümüzü görünce ayağa kalkar, komşu aç iken tok yatmaz, yolda kalana yardım ederiz ve misafirperverizdir. Tüm bunlar bizi biz yapan değerler ve şüphe etmediğimiz toplumsal kurallardır. Aksini yapanları ayıplar, kınarız ve toplumdan dışlarız.

Trafik kuralları da toplumsal kurallarımız gibi kanıksanır ve içselleştirilirse sorunun büyük bir kısmını çözmüş olacağız. Toplumsal kurallarımıza uymayanları nasıl ayıplıyor ve kınıyorsak örneğin kırmızı ışıkta geçen birini de aynı şekilde ayıplamaya başladığımızda trafik canavarını da yenmiş olacağız diye konuştu.

Konuşmaların ardından Trafik haftası ile ilgili olarak sunum gösterimi ve Mustafa Asım İlköğretim Okulu Öğrencileri tarafından hazırlanan Şiir, Dans ve Folklor gösterileri yapıldı.


Program sonunda Hendek Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından oluşturulan stantları gezen Öğrenciler, trafik kuralları ile ilgili bilgiler aldı. Polisler, Öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti





Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184