HENDEK’TE ÜLKÜCÜLER HOCALI’YI DUALARLA ANDILAR

Hendek Ülkü Ocakları Hocalı Katliamında hayatını kaybedenler anısına Kuran-ı Kerim okuyarak dualarla andılar.

HENDEK’TE ÜLKÜCÜLER HOCALI’YI DUALARLA ANDILAR


Hendek Ülkü Ocağında düzenlenen programa MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Başkan Yardımcısı Muammer Çelebi, MHP Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyesi Vural Tutkun, Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Kalk, Yönetimi, Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyi Başkanı Mesut Karayiğit ve Ülkücü gençler katıldı.

Programda Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde 1992 de sivil halka yönelik yapılan Hocalı katliamı konuşuldu ve hayatını kaybedenler için Yasin-i şerif okundu dualar edildi.

Hendek Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Sıtkı Yaz Hocalı katliamı ile ilgili slayt eşliğinde bilgiler verdi.

Aileler yok edildi

Programda slayt eşliğinde bilgiler veren Hendek Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Sıtkı Yaz “İnsanlığa karşı en acımasız, yakışıksız ve toplu bir saldırı olan Hocalı Soykırımını kınıyoruz. 1992 yılının 25 Şubat gecesinde ermeni silahlı kuvvetlerinin ve destekçilerinin yapmış olduğu bu tarihi ayıpta ilk gecede 613 Türk çeşitli işkencelere maruz bırakılarak hunharca öldürülmüştür. Bu ağır vahşetin yaşandığı bilançoda öldürülen kadın sayısı 106,çocuk sayısı da 83’tür ve 8 aile tamamen yok edilmiştir. Burada Ermenistan’ın Türk milleti üzerindeki 200 yılı aşkındır izlediği politika yüzünü tekrar göstermiştir. Yüzlerce çocuk hem annesini hem babasını kaybetmiştir.”

Hocalı Soykırımı

Yaz sözlerine şöyle devam etti ”Bu insanlık ayıbı unutulmamalı ve her fırsatta sözde Ermeni soykırımını dile getirenlerin, Türk milletini vicdanı muhasebeye yöneltmeye çalışanların nasıl bir oyun içinde olduğunu görmemiz gerekmektedir. Tarihe bir yüz karası olarak geçen bu insanlık ayıbını yüzlerce insanın işkenceye maruz tutularak öldürüldüğü Hocalı Soykırımını ve Karabağ işgalini kınıyoruz. Hayatını kaybeden Müslüman Türk Kardeşlerimize Allah tan rahmet diliyorum, mekanları cennet, ruhları şad olsun ”dedi.



Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2016, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184