Hendek’te yağış hayatı felç etti

Hendek'in belli bölgelerinde etkili olan sağanak yağış Hendek’te üç derenin taşmasına, bazı bölgelerde ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden oldu. İlçede yağış aralıklarla devam etti.

Hendek’te yağış hayatı felç etti


Hendek ilçesinde sağanak yağış etkili oldu. Hendek İkramiye ve Dinsiz dereleri taştı. İkramiye’de çok sayıda ekili alan ve işletme su baskınından zarar gördü. Dinsiz deresinin taşması sonucunda su ne bulduysa dere yatağına sürükledi. İlçe merkezinde ani yağış iş yerlerinin su baskını yaşamasına neden oldu.

Yollar Göle Döndü

Hendek Çamlıca, İkramiye, Çayırbaşı ve Sarıyer Mahallelerinde etkili olan sağanak nedeniyle yollar göle göndü. Dere taşkınları ve su birikintileri vatandaşa zor anlar yaşattı. Araçların yolda ilerlemesini güçleştiren su birikintileri sağanağın hızını yavaşlatmasıyla normale döndü.

İş Yerlerini Su Bastı

Hendek ilçe Merkezi’nde alt yapı yağmur suyunu taşımaya yetersiz kaldı. Hendek Bayraktepe Mahallesi’nde yabancı uyruklu vatandaşların yaşadığı evi su bastı. SASKİ vidanjörü ile evin içine dolan su boşaltılırken, 2 katlı evin giriş katı kullanılamaz hale geldi.

Mahsur Kaldılar

Hendek Çamlıca Mahallesi'nde dere yatağında yükselen su seviyesi üç kişinin mahsur kalmasına neden oldu. itfaiye ekipleri ve iş makineleri mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2020, 22:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184