HENDEK’TE YAŞLILAR HAFTASI KUTLANDI

18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle, Hendek Kaymakamlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Hendek Melek Nişancı Huzurevi’nde program düzenlendi

HENDEK’TE YAŞLILAR HAFTASI KUTLANDI


Düzenlenen programa, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, Kaymakam Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Garnizon Komutanı Yzb. Deniz Kün, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı Bedia Yılkın, Gençlik Kolları Başkanı Fadıl Fide, daire müdürleri ve Huzurevi sakinleri katıldı.


Program öncesi Vali Balkanlıoğlu, huzurevi sakinlerinin yapmış olduğu etkinlikleri gezerek, ebru çalışması yaptı, yaşlılarla boççe oynadı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


Yaşlılarımızın varlığı bir toplumun temel direğidir

Programın açılış konuşmasını yapan Melek Nişancı Huzurevi Müdürü Fatma Nurdan Avcı, Yaşlılar Haftasını kutlayarak “ Yaşlanmak bir dağa benzer, çıktıkça yorgunluğunuz artar, nefesiniz daralır ama görüş açınız artar. Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız büyüklerimize olan sevgi ve saygımızı dile getirmek için 1982 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından 18-24 Mart tarihleri arası Yaşlılara Saygı haftası olarak ilan edilmiştir. Onların varlığı bir toplumun temel direğidir. Büyüklerimize bugün göstereceğimiz sevgi ve saygı gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursak olalım yaşama daha güvenli bakmamızı sağlayacaktır. Aklımızdan çıkarmamamız gereken gerçek hepimizin yarının yaşlıları olduğudur “ diyerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün “  Bir Milletin yaşlı vatandaşlarına olan tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakma hakkı yoktur “ sözüyle konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından, huzurevi sakinleri tarafından şiirler okunup, birbirinden güzel şarkılar söylenerek, yine huzurevi sakinlerinden oluşan ekip halk oyunları gösterisi yaptı.  Programın sonunda günün anısına pasta kesimi yapıldı.

Hepimiz birgün yaşlanacağız

Pasta kesimi sonrası bir konuşma yapan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu  “ Yaşlılarımızı sadece bu günlerde değil herzaman anmamız, onlara takdirlerimizi sunmamız, yaptıkları hizmetleri sevgi ve ilgi ile hatırlamamız gerekir. Çünkü memlekette ne varsa yaşlılarımızın eseridir. Sizlerin sayesinde, emeklerinizle bugünlere geldik. Bu memlekete birçok evlat yetiştirdiniz. Sizlerin artık bakım ve ilgiye ihtiyacı vardır, bizlerin de sizlere hizmet etmesi boynumuzun borcudur. Dünya devam ettiği sürece bu hayat devam edecek. Bizim büyüklerimize saygı ve ilgi göstermemiz, kendimize saygı ve ilgi göstermemizdir. Çünkü hepimiz birgün yaşlanacağız “ diyerek, Yaşlılar Haftası’nı kutladı.

Program sonrası protokol üyeleri huzurevi sakinlerine çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.  ile sohbet ettiler.










Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2018, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184