HENDEK’TEN KINAMA

Hendek’te bir grup genç Cuma namazı çıkışı Fransa'da haftalık yayın yapan Charlie Hebdo dergisinin yayımladığı karikatürle Hz. Muhammed'e (S.A.V) hakaret etmeye devam etmesine ve bu karikatürleri yayımlayan Cumhuriyet Gazetesi'ne tepki gösterdiler.

HENDEK’TEN KINAMA


Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun uğradığı saldırıdan sonra çıkardığı ilk sayısında yine Peygamber Efendimize hakaret etmesine ve Cumhuriyet Gazetesi'nin dergiden seçtiği karikatürleri sayfalarına taşımasına tepkiler yağıyor.

Hendek’te bir grup genç Cuma namazı çıkışı Hendek Belediyesi önünde Basın açıklaması yaparak Hz. Muhammed’e (sav) karikatürle hakareti kınadı.

MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, AK Parti Yönetim Kurulu üyesi Adem Öz, Sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Hz. Muhammed’e (sav) karikatürle hakaret ile ilgili Genç grup adına Ümit Gevher yaptı.
Gevher yaptığı açıklamada, tarihin en çok örnek alınan insanı, İslam’ın Peygamberi, âlemlere rahmet gönderilen Hz. Muhammet (S.A.V)’e yapılan bu çirkin olaylar bütün İslam âlemini üzmüştür.

Bu olaylara tepkisiz kalmak evde oturup bu şahsiyet yoksunu insanların kanallarını, dizilerini takip edip onları zengin ederek üzülen insanları ikaz etmeyi borç bildik. Bütün Müslümanlar ortak değerleriyle saygısızca oynayanlara karşı bütün ümmetin tepkisini ortaya koyması gerekmektedir. Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen peygamber efendimize yapılan bu hakaret kesinlikle kabul edilemez ifadelerini kullandı.
Hendekli gençler adına basın açıklaması yaparak Peygambere hakareti kınayan Uğur Gevher’in ardından MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, AK Parti Yönetim kurulu üyesi Âdem Öz ve birkaç vatandaş Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (sav) karikatürle hakareti kınadı.

Basın açıklaması yapıldığı esnada bir vatandaş konuşmalar boyunca dua etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Konuşmaların ardından Gençler hazırladıkları kınama pankartları altında slogan atmasının ardından sessizce dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 17:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
hakan candan
hakan candan - 9 yıl Önce

hendek halkı her zaman duyarlı olmuştur ve duyarlı olmaya devam edecektir tebrikler hendek halkı

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184