Hendek’ten Türkiye Yüzyılına Nefes

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde “Türkiye Yüzyılı Nefes Olacak” sloganıyla Ülke geneli ile aynı anda Hendek’te de fidan dikme töreni gerçekleştirildi.

Hendek’ten Türkiye Yüzyılına Nefes

Hendek Kazımiye Mahallesi Koru Mevkiinde gerçekleştirilen etkinliğe Hendek Kaymakamı Halil İbrahim acır, Hendek Cumhuriyet Baş Savcısı Ayhan Yenilmez, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Mesut Eyigün, İlçe Jandarma Komutanı Süleyman Sercan Candan, Hendek Orman İşletme Müdürü Hakan Kızılaslan,  Siyasi Parti İlçe Başkanları, Bürokratlar, Belediye Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Muhtarlar, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler vatandaşlar katıldı.

Etkinliğimize hoş geldiniz

Etkinlikte konuşan Hendek Orman İşletme Müdürü Hakan Kızılaslan, Ülkemiz 78 milyon hektarlık alanıyla ekolojik bakımdan zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Bu zenginlik içerisinde ormanlar tür ve kompozisyon olarak önemli bir yer tutmaktadır. Bu kapsamda Ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği pekiştirmek, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak maksadıyla 7 Kasım 2019 tarihli, 2019/24 sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile 11 Kasım günü “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanması uygun görüşmüştür. Birincisi 11 Kasım 2019 günü Saat: 11.11’de 81 İl’de eş zamanlı başlatılan ve 8 saat süren bu etkinlik kapsamında 193 bin 256 dekar alanda 13 milyon 791 bin fidan toprakla buluşturularak bir rekor kırılmıştır. Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla milletimizin desteği ile kutlanan Milli Ağaçlandırma günü kapsamında düzenlediğimiz fidan dikim etkinliğine katılan herkese şükranlarımı ve saygılarımı sunarım diye konuştu.

Fidanlara can suyu verildi

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan misafirler hep birlikte ağaçlandırma sahasına fidan dikimi gerçekleştirerek, dikilen fidanlara can suyu verdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184