Hendek’ten Zam Tepkisi

Halk otobüslerine yapılan yüzde 20’lik zamma Hendekli Vatandaşların tepkileri çığ gibi büyüdü.

Hendek’ten Zam Tepkisi

Şehir genelinde Minibüs, Taksi Dolmuş, Ticari Taksi, Belediye/ Özel Halk Otobüsü, Öğrenci ve Personel Servisi ücret tarifelerine UKOME tarafından ortalama yüzde 12 oranında fiyat düzenlemesi yapıldığı duyuruldu.

Hendek-Adapazarı arası yolcu taşımacılığı yapan Özel Halk Otobüslerine binen vatandaşlar ücretlere yansıyan %20’lik zam karşısında şok oldu. 7,5 TL olan ulaşım ücretinin 9 TL’ye çıkarılmasına isyan eden vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Böyle zam yapılır mı?

Elektrik, doğalgaz ve gıdaya gelen zam oranlarının ardından maaşların eridiğini anlatan vatandaşlar, maaşa gelen zammın sadece elektriğe gelen zamlar karşısında eridiğini dile getirdi. Vatandaşlar, UKOME fiyat tarifesini neye göre uyguluyor anlamış değiliz. Bu ülkede kime veya kimlere yüzde 10’un üzerinde zam yapıldı. Zaten zor geçiniyoruz. Birde halk otobüslerine %20 zam yapılıyor. Bunu anlamak mümkün değil. Böylesine zor zamanlar yaşadığımız bu zamanda böyle zam yapılır mı? El insaf diyoruz ve yetkililerin bunu bir kez daha gözden geçirmelerini istiyoruz. Okullar açıldı zam geldi. Olacak iş değil” ifadeleri yer aldı. Vatandaşların bu tepkisi sonrası yetkililer nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Büyükşehir o zam haberin böyle duyurmuştu;

Tarifeler UKOME tarafından düzenlendi.

(UKOME) Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şehrimizde bulunan tüm özel toplu taşıma araçlarının fiyat tarifeleri (UKOME) tarafından düzenlenmiştir. Artan maliyetler sebebiyle ilgili esnaf odalarının toplu taşımada yeni bir güncelleme yapılması talebi UKOME Genel Kurulunda 19.08.2021 tarihinde görüşülerek karara bağlanmıştır. 2021-110, 2021-111, 2021-112, 2021-113 ve 2021-114 sayılı kararlar ile şehir genelinde Minibüs, Taksi Dolmuş, Ticari Taksi, Belediye/ Özel Halk Otobüsü, Öğrenci ve Personel Servisi ücret tarifelerine ortalama yüzde 12 oranında fiyat düzenlemesi yapılmıştır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hendekli
Hendekli - 3 yıl Önce

Hani Hendek büyük şehire bağlıydı bağlıysa neden büyük şehir tarifesi uygulanmıyor Halk otobüsü olunca böyle neden büyük şehir belediyesi otobüs vermiyor kurtların eline kalmış Hendek

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184