HES KARŞITI HARAKETLERLE İLGİLİ TEZ HAZIRLANIYOR

Aksu deresi üzerinde yapılan HES’lerle ilgili doktora öğrencisi Ayşe Nal Akçay tarafından HES’lere neden karşı çıkılıyor, neden başarılı ve başarısız olunuyor konulu tez hazırlanıyor.

HES KARŞITI HARAKETLERLE İLGİLİ TEZ HAZIRLANIYOR


Doktora öğrencisi Ayşe Nal Akçay,  Washington Üniversitesi  (Sosyoloji ve Yakin ve Orta Doğu Çalışmaları) bölümü öğrencisi,  HES’ ler üzerine tez hazırlıyor.

Çalışmaları kapsamında Hendek Dikmen Mahallesi’ne gelen Ayşe Nal Akçay 2009 yılında yapılan HES’lerle ilgili bölge insanından bilgiler alıyor.

Konuyla ilgili tez hazırladığını belirten  Ayşe Nal Akçay  HES karşıtı hareketlerin neden başarılı  ya da başarısız olduğunu,  nelere ve nasıl karşı çıkıldığı konularıyla ilgili araştırma yaptığını,  HES’lerin etkilemiş olduğu çeşitli illerde bulunan köylerdeki  vatandaşlarla birer birer  konuşup araştırma yaptığını, bu kapsamda da Hendek Dikmen Mahallesi’ne geldiğini belirtti.

Akçay araştırmasini Türkiye çapında yaptığını ve iki yılda tamamlamayı planladığını, sonuçlarının da kamuoyuyla paylaşılacağını belirterek Hendek Dikmen Mahallesinden ayrıldı.




Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2015, 11:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
AKMUSCAY
AKMUSCAY - 9 yıl Önce

aslinda bu konu da bu tez çalişmasinin çook faydali olacağini düşünüyorum, başarilar di̇leri̇m

sevinccan
sevinccan - 9 yıl Önce

Cevreye duyarli genclerin bu yondeki arastirmalarini takdir ediyorum...

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184