Hevesle Başladı Mesleği Oldu

Hendek’te terzilik yapan Mehmet Temiz (74) Heves ile başladığı Terzilik mesleğine arkadaşının dükkânında devam ediyor.

Hevesle Başladı Mesleği Oldu

Terzilik mesleğine 14 yaşında çırak olarak başladığını anlatan Mehmet Temiz (74) terzilik mesleği ile ilgili düşüncelerini anlattı.

Hendekli Terzi Mehmet Temiz (74) Terzilik mesleğine 1960 Yılında Çırak olarak başladığını o günlerde heves ile başladığı terzilik mesleğini halen devam ediyorum. Heves ettik heves olmazsa bu mesleği yapamazsın. Çok ince bir meslek olduğunu belirten Mehmet Temiz, çırak olarak başladığım zaman çok çıraklar vardı fakat ben dükkan açtıktan sonra daha bir kişi gelip çırak vereyim terzi yetiştir diyen olmadı.

Hazır giyim sizi etkiledi mi?

Hazır giyim tabiî ki bizleride etkiledi. Hazır koleksiyon eyer onlar olmazsa elbise diken yok şu anda elbise dikecek terzi yetişmiyor şu anda.

1997 Yılında Emekli Oldu

1997 yılında emekli oldum, meslekten kopamadım halen severek yapıyorum. Bir arkadaşın yanında terzilik mesleğine devam ediyorum dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan guler
Hasan guler - 3 yıl Önce

Kolay gelsin hayırlı işler bol kazançlar dilerim

Osman. Atabek
Osman. Atabek - 3 yıl Önce

Temiz ve de çalışkan abimiz işinde titiz başarılı becerikli Allah hayırlı ömürler nasıp etsin tüm sevdiklerinle beraber inşaAllah

Mustafa TİRYAKİ
Mustafa TİRYAKİ - 3 yıl Önce

Yaptığın işi sevmezsen o işte başarılı olunmaz Mehmet abimiz işini ve mesleğini severek yapan işinin ehli biri Allah sağlıklı ve hayırlı ömürler versin İnşAllah

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184