Hisseli Gençlik Merkezi (HGM)

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne devredilen Hendek Gençlik Merkezi (HGM) arsasının hisseli olduğu ortaya çıktı.

Hisseli Gençlik Merkezi (HGM)


Hendek’te atalarından kalan arsasının durumunu sorgulamak için Hendek Belediyesine başvuran bir Vatandaşın “arsam nerede” sorusuyla başlayan süreç Hendek Gençlik Merkezi (HGM) ile ilgili ilginç detayları ortaya çıkardı.

Kamulaştırma ve muvafakatname yok

Vatandaşın atalarından kalan arsasının 2011 yılında yapımına başlanan Hendek Gençlik Merkezi (HGM)’nin olduğu yerde olduğu, Gençlik Merkezi inşasına başlanırken kamulaştırma yapılmadığı gibi hisse sahiplerinden de muvafakatname alınmadığı ortaya çıktı.
20 hisse sahibi

Hendek Gençlik Merkezinin bulunduğu alanda; A.T. 34,63m2, H.S. 18.74m2, F.H. 18,74m2, H.K. 18,74m2, Y. 5,83m2, M. 3,28m2, İ.Y. 3,94m2, Z. 1,97m2, Y.Y. 0,98m2, N.Y. 0,74m2, N.Y. 0,74m2, A.Y. 0,74m2, N.Y. 0,74m2, A. 5,58m2, A. 7,81m2, H. 3,9m2, G. 3,9m2, Z. 3,9m2, H. 3,9m2 ve Hendek Belediyesi dahil 20 kişinin irili ufaklı hissesi bulunduğu öğrenildi.

Vatandaşın başvurusu ile ortaya çıktı

Yıllar önce Hendek Belediyesi tarafından yapılan ve kullanım hakkı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne devredilen Hendek Gençlik Merkezi (HGM)’de Vatandaşların hissesinin olup olmadığı konusunda konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, göreve geldiğimizde böyle bir durumun olacağını düşünmemiş ve özel bir çalışma yapmamıştık, Vatandaşımızın Belediye’ye müracaatı sonucunda ortaya çıkan bir durum. Hendek Gençlik Merkezinde muvafakatname alınmamış ve kamulaştırma yapılmamış Vatandaşların hisseleri görünüyor ifadelerine yer verdi.

Çözüm için göreve geldik

Hendek Belediyesi’nin geçmiş dönemde yapılan bazı tesislerinde benzer sorunlarla karşılaştıklarını belirten Babaoğlu, göreve geldikten sonra Hendek Gençlik Merkezi ile bazı tesislerin ruhsatsız olduğunu gördük. Biz çözüm için göreve geldik, bu konuları kamuoyuyla paylaşarak polemik oluşturmak istemedik diye konuştu.

Ruhsatsız bina sorunu kalmayacak

Uludere’de de benzer bir sorun yaşandığını belirten Babaoğlu, Uludere’de köprüyü yıkmak durumunda kaldık. Orman ve DSİ Belediyemizi mahkemeye vermişti fakat uzlaştık. Belediye yatırımlarında kimlerin hisseleri var? Yasal olarak eksiklikler neler? Bunlar için Hukuk servisimiz çalışma yapıyor. En kısa süre içerisinde hisseli Belediye yatırımları ya da ruhsatsız bina sorunu kalmayacak diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2020, 21:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184