Hizmetler Artarak Devam Edecek

5 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Hendek Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis toplantısında konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 30 aylık faaliyetlerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Babaoğlu, "Daha güzel bir Hendek için meclisimizle birlikte güçlü hizmetleriz artarak devam edecek. Alınan kararların hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Hizmetler Artarak Devam Edecek

30 Aylık Faliyetleri Sunumla Anlattı

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah/Toplantı salonunda gerçekleşen mecliste Başkan Babaoğlu, slayt sunum eşliğinde 2019 Nisan ayından bu yana yapılan tüm faaliyetleri Meclis üyelerine tek tek anlattı. Göreve geldikleri günden bu yana durmadan çalıştıklarını ifade eden Başkan Babaoğlu, şeffaflık ve adil yönetimi kırmızı çizgi olarak belirlediklerini dile getirdi. Taraklı Belediyesi ile kardeş belediye olunduğu, vatandaştan gelen talepler, ihaleler, afetzedelere yönelik yapılan yardımlar, pandemi sürecinde yapılan hizmetler, sosyal yardımlarda kişi ayrımına son verilerek yapılan hizmetler, sokak hayvanlarına yönelik yapılan projeler, güçlendirilen araç filosu, şantiyesi sahası ve yemek üretim tesisini tek tek anlatan Babaoğlu, saha çalışmaları hakkında teknik bilgiler paylaştı.


 

Güçlü Şantiye Güçlü Atölye

Babaoğlu, “Daha önceki dönemlerde kurulmuş olan şantiyemiz belediyemize çok fazla fayda sağlıyor. Bizde şantiyemizi daha da güçlendirdik. Eksiklerini tamamladık, bakımlarını yaptık faal bir şekilde kullanıyoruz. 2 yıldır aktif bir şekilde taş kırma makinemiz kullanılıyor. Maliyetini fazlasıyla çıkarttı. 441 bin metrekare kilitli parke ürettik. 169 bin adet bordür, yaklaşık 17 bin adet büz, 21 bin metre küp hazır betan ve 116 bin ton da taş altı, mıcır, tüvenan ürettik” dedi. Başkan Babaoğlu ayrıca hem belediyenin hem de park bahçelerde kullandığımız ürünlerin imalatlarını gerçekleştirdiğimiz atölyemizde kendi personelimizle üretimlerimiz devam ediyor. Dışarıya vermiş olduğumuz işlerin sayısında çok fazla azalma söz konusu oldu” dedi.


 

Çalışmaları Anlattı

Başkan Babaoğlu, “Futbol Akademisi, Atış Poligonu ve Spor Yaşam Merkezi temelini atacağımız Süleyman Seba Spor Kompleksi içinde yer alacak. Yeni bir mezbahane yapana kadar mevcut kapalı olan mezbahanemizi modern bir hale getirip, hayvan pazarında yenilemeler yaptık. Tarım projelerimiz için müdürlük kurarak çalışmalara başladık. Her Bebek Bir Fidan diyerek 1618 aileye hediye verip, fidan diktik. Ulaşım eylem planını etap etap başladık, otopark projesi devam ederken 500 araçlık cep otopark yaptık. Kadın Aile ve Toplum Sağlığı Merkezimiz HAKOM binası içinde hizmet verecek. Bu arada İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri ve yıkılacak hastane binasında cihazlar Hendek’ten gitmesin diye bir fedakarlık yaparak, HAKOM’u belirli bir süre buraya tahsis ettik. Hemşehrilerimizin sağlığı her şeyden önce olur. Bunun da bilinmesi gerekiyor. 2.kat inşası devam eden Nitelikli İstihdam Merkezinde Bilimsel Araştırma Merkezimiz ve kütüphane olacak. Proje alanlarımız güneş panelleri kullanmaya başladık” dedi.

Vaatlerimizi Bir Bir Gerçekleştiriyoruz

Fen Lisesinin yakında temelinin atılacağını ifade eden Babaoğlu, sondaj çalışmalarının tamamlandığını ifade ederek, “Sosyal belediyecilikte yardımlarımıza devam ederken, pandemiye rağmen kültür etkinliklerini yapmaya çalıştık. İmar plan ve uygulamalarında adil bir yöntem sözümüzü tutuyoruz. Şikayet oranı %85 azaldı. Toplu konut projemizde tüm planlar tamamlandı. Kentsel dönüşümde imar çalışmaları sürüyor. Hasta misafirhanesi, macera park, Pazar yerleri, alt geçit, kültür sanat merkezi ve meydan tasarımında hazırlıklar sürüyor. Çamlıca Göl Yayla projesine Dikmen’de dahil edilerek onaylandı. Toplamda 43 projeden 13’ü orta vadeli, 9’u kısa vadeli, 3’ü uzun vadeli olmak üzere 13 projeyi hizmete aldık. Öte yandan vaatlerimiz haricinde de bu zamana kadar 18 proje hazırladık 12’sini hizmete aldık. Söz verdik yapıyoruz, hem de fazlasıyla” diye konuştu.



 

Şeffaf Belediyecilik, Türkay Yemek Üretim Tesisi

30 ayda 40 şeffaf ihale gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Babaoğlu, “ Haberim yoktu sözü tarih oldu. Yasal süreçleriyle beraber 10 günde bir kamuoyunu bilgilendirdik. Gerek gazetelerde gerek belediyemizin internet sitesinde şeffaf bir şekilde toplantılar ve ilgili kişilerle görüşülerek bu ihalelerimiz en güzel şekilde gerçekleştirilmeye devam ediyor” dedi. Öte yandan Türkay Yemek Üretim Tesisine değinen başkan Babaoğlu, “Belediyemizin bünyesine çok güzel bir yemekhane kazandırdık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sıcak aş desteği verirken yaklaşık olarak ilçemizde 12,13 adet fabrikaya da hizmet vermeye başladık. Kendi belediye çalışanlarımızın da yemekleri bu tesisimizden çıkıyor. Ayrıca aş evimize de destek veriyoruz” diye konuştu.

Mali Durum Ve Personel Yapısı

Belediyenin borç ve personel durumu hakkında bilgiler veren Başkan Babaoğlu, “Göreve geldiğimizde borcumuz 114 milyon 72 bin liraydı. Şu an ise borcumuz 109 milyon 180 bin lira. Personnel durumumuza gelince yine göreve başladığımızda şirket ve belediye toplam personel sayımız 429’du şu an belediyemizde çalışan toplam personel sayısı 410” ifadelerine yer verdi. Vaat edilen projeler ve hedeflerin dönem sonuna kadar hayata geçirilmesi için durmadan çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Babaoğlu, “Bunların yanında ihtiyaç duyulan her anda Hendek halkının yararına ve menfaatine olacak tüm işlerde önde olacağız” diye konuştu.

Gündem Maddeleri

Başkan Babaoğlu’nun slayt sunumunun ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1.maddesi olan İlçemiz Akova Mahallesi 1288 ada 1 ve 2 numaralı parseller ile ilgili 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Plan Değişikliği talebinin Belediye Meclisi tarafından görüşülmesi konusu İmar ve bayındırlık komisyonuna havale edilirken, gündemin 2.3.4 ve 5’inci maddeleri olan İlçemiz Akova Mahallesi 1325 ada 24, 26, 27, 44 ve 45 numaralı parseller ile Başpınar Mahallesi 192 ada 132 numaralı parsel ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi, İlçemiz Kemaliye Mahallesi 21 ada 11 ve 51 numaralı parseller ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi, Başpınar Mahallesi 165 ada 45, 46, 47, 48, 50, 51, 53, 54, 55, 56, 89 ve 120 numaralı parseller ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatına yapılan 1 adet itiraz dilekçesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi, İlçemiz Nuriye ve Dereboğazı Mahallerinden geçmekte olan Uludere’ye ait yan yollar ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatına yapılan 2 adet itiraz dilekçesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi. İlçemiz Nuriye ve Dereboğazı Mahallerinden geçmekte olan Uludere’ye ait yan yollar ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatına yapılan 2 adet itiraz dilekçesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi konuları komisyondan geldiği şekli ile kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2021, 10:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman
Osman - 2 yıl Önce

Hizmet dediği ne ki? Yeni mahalle yolları ortada yolları yok park yaptı park a gidecek yol bozuk ama

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184