Hurda Ve Kağıt Toplayıcılarıyla İlgili Önemli Kararlar Alındı

Valilik, şehirde sayıları oldukça artan ve tartışmalara neden olan hurda ve kağıt toplayıcılarıyla ilgili önemli kararlar aldı.

Hurda Ve Kağıt Toplayıcılarıyla İlgili Önemli Kararlar Alındı

 Bu kişiler kayıt altına alınacak, çalışma saatleri, çalışma alanları ve faaliyetleri sınırlandırılacak.

Sakarya Valiliği, son yıllarda sayıları artan, kimi çekçek tabir edilen çuval arabalarıyla, kimi de elektrikli bisikletlerle gezen hurda ve kağıt toplayıcılarıyla ilgili önemli kararlar aldı.
Genellikle ülkemize sığınmacı olarak gelen yabancı uyruklular tarafından yapılan hurda ve kağıt toplama işi tartışmalara da neden oluyordu.

Sakarya Valiliği, bu kişilerin kayıt altına alınması, çalışma saatleri, çalışacakları sınırlar ve atık toplarken nasıl çalışacaklarının belirlenmesi için genelge yayınladı.

Buna göre atık ve kağıt toplayan kişiler ilçe belediyelerin zabıta müdürlüklerine başvuracak. Burada kayıt altına alınarak izin verilen kişilerin bilgileri emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığına bildirilecek.
Kağıt toplayıcılar, izin aldıkları ilçe sınırlarında 1 Nisan ile 30 Eylül arasında 08.00 - 20.00, 1 Ekim - 31 Mart tarihleri arasında ise 08.00 - 18.00 saatleri arasında çalışabilecek.
Kağıt toplayıcılar belediyeler tarafından kendilerine verilen yelekleri giyerek yaka kartlarını takarak çalışabilecekler.
Hurda, atık ve kağıt toplayan kişiler çöpleri de dağıtamayacak.
Valilik kararına uymayanlara 320 lira (üç yüz yirmi Türk lirası) ceza kesilecek.
Hakkında 3 kez idari işlem yapılan kişi ya da kuruluşun faaliyetlerine son verilerek bir daha izin verilmeyecek.

İŞTE SAKARYA VALİLİĞİ'NCE DUYURULAN, KAĞIT TOPLAYACILARIN UYACAĞI KURALLAR:

Genel Esaslar.


Madde-5 Bu bağlamda; ilgi Kanunlar ve mevzuat kapsamında ilimiz mülki idare sınırları içerisinde;

1- Hurda ve atık malzeme toplama faaliyetlerinde bulunacak şahıslar İlçe Belediye Zabıta Müdürlüklerini başvurarak gerekli izinleri alacaklar, Zabıta Müdürlükten tarafından izin verilen şahısların bilgileri kayıt altına alınarak İlçe Emniyet Müdürlükleri ile İlçe Jandarma Komutanlıkları ile güncel olarak paylaşılacaktır.

2-Şahıslar faaliyetlerini izin aldıkları ilçe sınırları içerisinde yürütecektir.

3-Faaliyet izni verilen şahıslara İlçe Belediye Başkanlıkları tarafından ücretsiz olarak yaka kartı ve uzaktan görünürlüğü artıracak, tek tip ve renkte reflektörlü yelekler verilecek, yeleklerin ön ve arka kısmında numara ile ilçenin ismi bulunacak yine bu bilgiler ilçe Belediyelerince kayıt altına alınacaktır.

4-Şahıslar izin aldıkları ilçe sınırlan içerisinde kendilerine verilen yelekleri giyerek yaka kartlarını takarak faaliyette bulunacaktır.

5-Yaka kartları ve yelekler adına düzenlenen kişiler dışında başkalarınca kullanılmayacak, kullananlar ve kullandıranlar hakkında idari işlem yapılacaktır.

6-Hurda ve atık kağıt toplamak amacı ile faaliyet izni verilen şahıslar Ol Nisan ile 30 Eylül tarihleri arasında 08:00-20:00 saatleri arasında, Ol Ekim ile 31 Mart tarihleri arasında ise 08:00-18:00 saatleri arasında çalışacaklardır.

7-Hurda ve atık malzeme toplamasına izin verilen şahıslar, malzeme toplamak amacıyla çöp konteynerleri içerisinden malzeme almak amacıyla çöpleri dağıtmayacak, çevre kirliliğine sebep olmayacaktır.

8-Yukarıda belirtilen hususlara aykırı hareket ettiği tespit edilen şahıs veya tüzel kişiler hakkında uygulanan idari yaptırım kararları 24 saat içerisinde Zabıta Müdürlüklerine bildirilecektir.

9-Hakkında 3(üç) kez idari işlem yapılan kişi veya kuruluşun faaliyetini son verilecek ve bir daha izin verilmeyecektir.

Sakarya Valiliği

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184