İhtiyaç Sahipleri İçin Aşevi Açıldı

Kızılay ve Hendek Belediyesi iş birliği ile Erkan Albayrakoğlu Aşevi Hendek’te hizmete açıldı.

İhtiyaç Sahipleri İçin Aşevi Açıldı

Türk Kızılay ve Hendek Belediyesi iş birliği ile Erkan Albayrakoğlu Aşevi düzenlenen törenin ardından hizmete açıldı.

Hendek Sarıdede Mahallesi Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Camii zemin katında düzenlenen açılışa Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 25. Dönem Sakarya Milletvekili ve Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek Jandarma Komutanı J. Tğm. Hasan Alataş, AFAD Sakarya Müdürü Hüseyin Kaşkaş, Daire ve Kurum Müdürleri ve Siyasi Parti İlçe Başkanları başta olmak üzere İl ve İlçe protokolü ve çok sayıda Vatandaş katıldı.

Eski ama eskimeyen Kızılay

Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Türk Kızılay Hendek Koordinatörü Sami Bağdatlı Yönetim Kurulundaki üyelerini yanın alarak yaptığı konuşmasında, Kızılay olarak eski ama eskimeyen bir kurumuz. 1868 yılında savaşta yaralı askerlere bakım amacıyla kurulmuş, tüm dünyada garip gurebanın mazlumların yanında yer almıştır. Kırmızı Hilal Bayrağımızın altında Kızılay vardır. Kızılay neredeyse orada sıcak bir yemek vardır, orada barınak vardır, battaniye vardır, çadır vardır diyerek Kızılay’ın gerçekleştirdiği hizmetler konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Konuşmasının sonunda destekleri nedeniyle Hendek Kaymakamlığı ve Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hayırsever İşadamı Erkan Albayrakoğlu’na teşekkür eden Bağdatlı duygusal anlar yaşayarak uzun yıllar Kızılay’da hizmet veren Babası Servet Bağdatlı ile birlikte 40 yıl boyunca Kızılay’a gönül vermiş Kamil Odabaş’a rahmet dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Güzel bir temel atıldı

Bugün burada hayır yolunda inşallah güzel bir temel atılmış oluyor diyen Kızılay Sakarya Başkanı Zahit Tiryaki, insan ıstırabının olduğu her yerde olan Kızılay’ımız, Hendek’te evinde yemeğini aşını yapamayan, bu imkanlara sahip olamayan insanlarımıza her gün yaklaşık 500 kişiye buradan aş ulaştırmış olacağız ifadelerine yer vererek hayırlı olması temennilerinde bulundu.

İhtiyaç sahibi kalmayana kadar

Yardımın kim tarafından kime yapıldığı ve gizli olanı makbuldür diyen Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, bizde burada hassasiyetle elimizi taşın altına koyduk. Hendek Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa her zaman yoksulun, garibin, garibanın, ihtiyaç sahibinin her zaman yanında olduk, bundan sonra da olacağız. İlçemizde bu tür yardımlara ihtiyaç sahibi kimse kalmayana kadar, bu insanları muhtaçlıktan kurtaracak çalışmalar yaparak aşevini sadece sembolik olarak bırakana kadar çalışacağız. İlçemizde ihtiyaç sahibi kimse kalmayana kadar mücadele edeceğiz. Aşevimiz İlçemize, Ülkemize hepimize hayırlı uğurlu olsun ifadelerine yer verdi.

Yerel kaynakları harekete geçirmeliyiz

Faaliyetlerimizi aralıksız olarak devam ettiriyoruz diyen Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Hendek Anadolu’muzun açılan kapılan bir tanesi, Sakarya önemli illerimizden bir tanesi. Bu mekânı bizlere bağışlayan hayırsever işadamımız Erkan Albayrakoğlu’na Türk Kızılay adına, Genel Başkanımız, Yönetim Kurulumuz ve Kızılay ailesi adına şükranlarımızı arz ediyorum. Bu müesseselerin ayakta kalması lazım. Veren el ile alan el arasında bizler köprüyüz, aracıyız. Yapılan hayırları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Kızılay bu hizmetlerin en doğru adreslerinden bir tanesi. Burada çok güzel bir yatırım yapılmış ve bu yatırımların devam ettirilmesi lazım. Buraları beslememiz gerekiyor, yerel kaynakları harekete geçirmeliyiz. Burada bir aşevi var Hendek’te her gün 500 insanın ihtiyacı olan gıdayı sağlamayı üstlenen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum ifadelerine yer verdi.

Erkan bey başardı

Kısa bir konuşma yapan 25. Dönem Sakarya Milletvekili ve Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, hayırseverimiz Erkan bey Belediye Başkanlığı dönemimde bu Camiyi ben yapmak istiyorum dedi ve bu işi başardı, kendisine teşekkür ediyorum. Geçmişine, geleceğine ve kendisine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Aşevimiz hayırlı uğurlu olsun ifadelerine yer verdi.

Her zaman yanınızdayım

Bu güzel ve anlamlı günde çok önemli bir açılışı gerçekleştiriyoruz diyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, dedelerimizin kurduğu Hilal-i Ahmer yani Kızılay. Kızılay demek, dostluk ve kardeşlik sınır tanımaz deyip Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Mısır’da ve Balkanlarda olan kısacası Dünya’nın her yerinde olmak demek. Tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Yürekten hepinizi tebrik ediyorum. Bir kardeşiniz olarak her zaman yanınızda olduğumu ilan etmişimdir, bugün yine Hendek’ten ilan ediyorum, bir kardeşiniz olarak, Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanınızdayım. Bu anlamda böylesine bir Aşevine destek veren Erkan Albayrakoğlu’nu tebrik ediyorum, ne kadar güzel bir hayır işlemiş. İngiltere’de çalışmış, hizmet veriş kazandığı ile şehrine, köyüne İlçesine hizmet ediyor. Bu eserin ortaya çıkarılmasında emeği olan bütün gönüldaşlarımızı bütün hemşerilerimizi ve gönüllü olarak çalışanları yürekten tebrik ediyorum. Benden de bir şeyler almanızı istiyor, şurada eksik kaldı şurayı da siz tamamlayın demenizi bekliyorum hayırlı uğurlu olsun ifadelerine yer verdi.

Vatandaşlarımız ihtiyaçlarını giderecekler

Aşevinin Hendek’imize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum diyen Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, bu güzel hizmette emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Bu hizmetler sayesinde insanlarımız çok güzel bir şekilde ağırlanacak, ihtiyaç sahibi Vatandaşlarımız ihtiyaçlarını giderecekler. Bu hizmetlerin çoğalarak artmasını temenni ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ifadelerine yer verdi.

Plaket takdimi

Konuşmaların ardından Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ve Hayırsever İşadamı Erkan Albayrakoğlu’na Kızılay tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi.

Plaket töreni sonrasında Hendek Müftüsü Murtaza Gür tarafından yapılan Duaların ardından Türk Kızılay, Hendek Belediyesi Erkan Albayrakoğlu Aşevinin açılış kurdelesi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, 25. Dönem Sakarya Milletvekili ve Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, AFAD Sakarya Müdürü Hüseyin Kaşkaş, Hayırsever İşadamı Erkan Albayrakoğlu ve Protokol üyeleri tarafından kesilerek hayırlı olması dilekleri ile Aşevi hizmete açılmış oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184