İhtiyaç Sahiplerine Destek Sürüyor

İhtiyaç sahibi Vatandaşlara gıda, sıcak aş ve hijyen malzemesi ile evde temizlik hizmetlerini sağlayan Hendek Belediyesi, hasadı yapılan tonlarca patatesi 500 ihtiyaç sahibi haneye kapı kapı gezerek teslim ederken, geriye kalanlar patatesler ise vatandaşlara dağıtıldı.

İhtiyaç Sahiplerine Destek Sürüyor


Hendek Belediyesi, yardımsever Vatandaşların destekleriyle Kargalı Yeniköy Mahallesinde çiftçilerle birlikte ektiği 65 dönümlük tarım arazisinde ilk hasadı yaptı.

Tarımsal ve sosyal yardımlaşma alanında Türkiye’ye rol model proje kapsamında gönüllü olarak çalışan Kargalı Yeniköy halkı ilk hasadı yapmanın mutluluğunu yaşadı. 25 ton patates hasadının tamamlanmasının ardından, ürünler 500 ihtiyaç sahibi haneye ulaştırılmak üzere ayrı ayrı poşetlendi. 500 ihtiyaç sahibine ayrılan ve 10 kilogramlık çuvallara konulan patatesler kapı kapı dağıtılmaya başlandı.

İhtiyaç sahibi dışındakiler meydanda

İhtiyaç sahiplerine ayrılan patateslerin ardından kalan diğer patatesler ise belediye önünde dileyen herkese dağıtıldı. Bu dağıtım kısa sürede tamamlanırken, isteyen herkes bu patateslerden aldı. “Biz bize yeteriz” düşüncesiyle başlayan proje kapsamında imece usulü ekilen ve hasadı yapılan patatesler hiçbir ayrım yapılmadan vatandaşlara dağıtıldı. Vatandaşlar Hendek Belediyesine bu uygulama nedeniyle teşekkür etti.

Alın teri ve emek

Kargalı Yeniköy halkına ve yardımsever vatandaşlara teşekkür eden Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, bu projemizi sürekli ve yaygın bir hale getireceğiz. Yardımlaşma ve kardeşlik duygularını pekiştiren bu örnek uygulamada Hendek halkı, yardımseverliği ve düşüncesiyle gönülleri bir kez daha fethetmiştir. Büyük emeklerle hazırlanan bu proje alın teriyle, imkanlarını seferber eden hemşerilerimizin eseridir dedi.

Uygulama gelişecek

Babaoğlu, Kaymakamlık tarafından tespiti yapılan ihtiyaç sahibi Vatandaşlarımıza sağ elin verdiğini sol el görmeyecek düsturu ile ekiplerimiz tarafından adreslerine teslimler tamamlanmak üzere. Bunun dışında kalan patatesler vakit kaybetmeden vatandaşlarımıza dağıtılmıştır. Uygulamayı geliştirerek daha yaygın bir hale getireceğiz dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2020, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184