İlmek İlmek Sevgi ile Yaşlıları Kucakladılar

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından “Her İlmekte Bir Sevgi” projesi hayata geçirildi.

İlmek İlmek Sevgi ile Yaşlıları Kucakladılar


Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünün hayata geçirdiği "Her İlmekte Bir Sevgi" projesi ile, Hendek Melek Nişancı Huzurevinde gerçekleşen etkinlikte huzurevi sakinleri ile projeye destek verenler buluştu.
Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in eşi Münevver Nayir’ın katıldığı programa Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Aile-Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Musa Zor, Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr.Burcu Başaran Güngör, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı  Sebahattin Erkaya , Hendek Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Aile -Çalışma ve  Sosyal Politikalar İl Md.Yard. Yasemin Turan, Hendek Melek Nişancı Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Gülşen Fatma Dursun katılım sağladılar.
Duygulu ve anlamlı buluşma

Hendek Kaymakamlığının destek verdiği sosyal projenin ilk duyurusu 10 Aralık 2019 tarihinde yapıldı. Toplum ruh sağlığına üreterek ve paylaşarak katkı sağlamayı hedefleyen proje kapsamında Hendek Melek Nişancı Huzurevinde gerçekleştirilen ilk etkinlikte gönüllülerin ördüğü el örgüsü kaşkol ve şallar sahiplerini buldu. Yaşlıların mutlu anlarına tanıklık eden gönüllüler şiir ve müzikle renklenen duygulu bir etkinlikte bir araya geldiler.
Hanımefendinin ellerinden ilmek ilmek sevgi

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in eşi Münevver Nayir hanımefendinin projeye aktif destek sağlayarak elleriyle ördüğü şal Melek Nişancı Huzurevinde ikamet eden 84 yaşındaki Emine Yıldız’a takdim edilirken duygulu anlar yaşandı.  Sakarya İlinin yanı sıra İstanbul, İzmir ve Bursa illerinden projeye destek amacıyla el emekleriyle ördükleri kaşkolları ulaştıran kadınların ilmekleriyle çoğalan sevgi köprüsünde yürekler ısındı.

Sanatın duygu ilmekleriyle program

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının söylenmesi ile başlanan programda Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör’ün Açılış konuşmasında paylaşma ve dayanışma duygularını harekete geçirmek, üreterek hayata katkı sağlama duygusunun hedeflendiği bu ruh sağlığı projesine toplumun ilgisinden duyduğu memnuniyeti belirterek teşekkür etti.

Programda Kamu kurumları, Belediye, akademik ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşların destek videoları ile ulusal ve uluslararası destek mesajlarıyla bir sinevizyon gerçekleştirildi.

Huzurevi sakinlerinden Şair/ Yazar Alimoğlu “İlmek İlmek “adlı bir şiirini seslendirdi, kendilerini değerli hissettiren bu proje için Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğüne teşekkürlerini iletti. Küçük Şair Çağan Mercan’ın okuduğu bir şiirle çocuk gözlerin yaşlı gözlerle buluşmasına tanıklık edildi.  Mehmet Adalı ve Ahmet Akgün’ün müzikleri eşliğinde ikinci olarak şair Temel Ata “Kadın “isimli şiiri ile güne anlam kazandırdı. Hendekli tasarımcı ve proje destekçisi Zerrin Gençol Sadıç’da hayata tutunmanın bu türde uğraş ve hobilerin katkısıyla mümkün olduğunun önemini vurguladı. Proje sorumluluğunu Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Deniz De Asis’in koordine ettiği program el örgülerinin yürekleri ısıtması dilekleriyle katılımcılara plaket sunumu ile tamamlandı.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünün hazırladığı proje kapsamında ikinci aşamada İlmek İlmek sevgi ile çocuk yüreklere ulaşılması planlanıyor. Toplum Ruh Sağlığı çalışmalarıyla paylaşma, dayanışma ve hoşgörü duyguları etrafında sağlığın geliştirilmesi, kurumların ortak çalışmalarla topluma katkı sağlaması hedefleniyor.


Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2020, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184