İNCİ’DEN 18 MART 100. YIL AÇIKLAMASI

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Ali İnci, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100.’üncü Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İNCİ’DEN 18 MART 100. YIL AÇIKLAMASI


İnci, Çanakkale’nin, vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın, azmin, taktik ve dehanın zaferi olup, Türk’ün gücünü dünyaya duyuran bir destan olduğunu söyledi.

İnci sözlerine şöyle devam etti:

Yurdun dört bir yanından yapılan saldırılara canlarıyla cevap veren ecdadımız, o gün attığı birlik ve beraberlik temeliyle bizlere emsali olmayan ve ölümsüz bir eser bırakmışlardır. Bizler millet olma bilinciyle, yokluk içinde bile “Çanakkale Geçilmez” dedirten sağlam bir bilincin ve ruh’un mirasçılarıyız. Atalarımızın bu büyük zaferi, Türk tarihinde unutulmaması, daha da önemlisi gelecek nesillere anlatılması, öğretilmesi vazife olan bir gurur ve övünç tablosudur.

18.Mart Çanakkale Zaferi; yalnızca bir savaş, can verme, kan dökme değil 18. Yüzyıldan beri yenilgiler ve başarısızlıklarla boynu bükük ve ümitsiz bir Türk milletinin, her türlü imkânsızlıklara rağmen dirilişi, kükreyişi ve zamanın mağrur devletlerine üstün teknolojilerine karşı imanını ve şecaatini göstermesidir.

Bizler Çanakkale Zaferi’ni sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görüyoruz.

100. yıl

Yaşları 14-21 arasında olan 250.000 civarındaki şehit Mehmetçiklerimize, tamamı şehit olan  tıbbiyelilere, muzaffer komutanlara, Cevat Paşa ve Mustafa Kemal Atatürk’e rahmet, minnet ve şükranlarımızı arz eder, büyük Türk Milletinin Çanakkale Zaferinin 100.’üncü yılını kutlarım.


Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184