İRFAN MEKTEBİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Hendek Bayraktepe Derneği İrfan Mektebi Yaz Okulu öğrencileri Şehit ve Gazi ailelerine yardım amacı ile harçlıklarını bir araya getirerek Hendek Ziraat Bankasında hesaba yatırdılar.

İRFAN MEKTEBİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ


Hendek Bayraktepe Derneği İrfan Mektebi Yaz Okulu öğrencileri harçlıklarından biriktirdikleri paraları, Şehit ve Gazi ailelerine yardım amacıyla, Dernek Genel Sekreteri Osman Aydın'la birlikte, Ziraat Bankasındaki hesaba yatırdılar.

Beş yaşından on beş yaşına kadar, yaklaşık iki yüz öğrencinin ders ve etkinlik yaptığı İrfan Mektebi Yaz Okulu'nda,  Arkadaşlarının verdikleri 523.00 ₺'yi Bankaya götüren temsil grubunu, Ziraat Bankası Müdürü Ahmet Tekin makamına kabul ederek birer de hediye verdi.



Ziraat Bankası Müdürü Ahmet Tekin, Çocuklar, sizi ve sizin şahsınızda arkadaşlarınızı, ailelerinizi, öğretmenlerinizi tebrik ediyorum. Küçük bedenlerinizde kocaman yürekleriniz var. Hem İslami hem de insani bir görevi yerine getirerek örnek bir duruş gösterdiniz. Allah, istikbalimiz olan bütün gençlere sağlıklı huzurlu ve hayırlı ömür versin diyerek tekrar teşekkür etti.

Arkadaşlarını temsilen gelen çocuklar da ikramlar ve hediyeler için Müdür Ahmet Tekin’e teşekkür ettiler.

Bayraktepe Derneği Sekreteri Osman Aydın’da konu ile ilgili kıssa anlatarak “ Nemrut, hazırlattığı devasa odun yığınında Hz. İbrahim’i (a.s.) ateşe attırır; tam o sırada minnacık bir serçe belirir, ateşin üstünde gagasındaki bir damla suyu alevlerin üzerine bırakır.

Serçeye sorarlar  “Be hey gafil, bir damlacık su koskoca ateşe ne yapar ki?”

Serçe cevap verir,  “Bir şey yapmayacağını ben de biliyorum ama hiç değilse tarafım bilinsin istedim der.” bu düşünce ile yaz okulu öğrencilerimizin yaptığı yardımları Allah kabul etsin diyor, gösterdikleri örnek tavır için kendilerini kutluyorum ifadelerine yer verdi.


Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2016, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184