İskefiyeli’den Dobra Açıklamalar

Hendek Yenimahalle Muhtarı İsmet İskefiyeli Hendekli Gazeteciler ile bir araya geldi.

İskefiyeli’den Dobra Açıklamalar


Hendek Yenimahalle Muhtarı İsmet İskefiyeli, Hendekli Gazetecilerle Bayraktepe Sosyal Tesislerinde bir araya geldi.

Sohbet havasında geçen programda gazetecilerin Muhtarlar Derneği, Yenimahalle ve Hastane ile ilgili sorduğu sorulara Muhtar İsmet İskefiyeli dobra açıklamalar getirdi.

İskefiyeli ile yapılan sohbetin ayrıntılarına 2 bölümde yer vereceğiz, ilk bölümde Muhtarlar Derneği ile ilgili sohbeti yayınlıyoruz.

Muhtar İsmet İskefiyeli, Muhtarlar Derneği Başkanlığına seçilmesiyle ilgili süreci anlattı. Muhtar İskefiyeli, muhtar seçildikten kısa bir süre sonra dernek başkanlığına aday oldu. İsmet İskefiyeli’nin adaylığıyla ilgili “akşam muhtar oldu sabah dernek başkanlığına aday oldu” diye konuşuldu.

Muhtarlar Derneği Seçiminde İsmet İskefiyeli’nin karşısına Soğuksu Mahalle muhtarı Dursun Emin Kula çıktı. İskefiyeli ve Kula seçim öncesi mikrofondan yaptığı konuşmada, “kim kaybederse kaybetsin, kazanan adayın yanında olacak” diye açıklama yaptı.

Dernek Başkanlığı Seçimini İsmet İskefiyeli kazandı. İskefiyeli’nin başkan seçilmesiyle Muhtarlar Derneğinde istifalar başladı. İsmet İskefiyeli istifalarla ilgili eski başkan Hüseyin Baylana kırgın, şimdiki Başkan Emin Kula’ya kızgın olduğunu şu sözlerle söyledi;
Onursal Başkanımız Hüseyin Baylan’a kırıldım

Hüseyin Baylan’a kırıldım. Seçimi kazandıktan sonra yönetim olarak yaptığımız ilk toplantıya Hüseyin Baylan’ı çağırdım. Uzun yıllar dernek başkanlığı yapan abimiz Hüseyin Baylanı onursal başkanımız olarak ilan ettik. Kendisine değer verdiğimiz Hüseyin Baylan dernekten istifa etti. Bu yüzden Hüseyin Baylan’a kırgınım.

Emin Kula Muhtarlar Derneğine ihanet etti

Emin Kula, Muhtarlar Derneğini yıkmak, parçalamak için çok uğraştı. Seçimi kaybettikten sonra sözünde durmadı. Derneği parçalamak ve bölmek için elinden geleni yaptı. Emin Kula, bölgesinde bulunan muhtarların adına atılan uydurma imzalarla, muhtarları dernekten kopardı. Seçim gününün gecesi istifa dilekçesini derneğe gönderen muhtarlar oldu. Dernekten ayrılan muhtarlar, yeni dernek kurdular. Sakarya’nın 16 ilçesinde sadece Hendek’te 2 dernek vardı. Emin Kula, Muhtarlar Derneğine ihanet etti. İhanetin azı çoğu olmaz. İhanet her yerde aynı değerdedir. Seçimle gelen derneği parçalamak, bölmek ihanettir.

Emin Kula Dernek Başkanlığını hak ederek kazanmadı

Emin Kula’yı Dernek Başkanı yapan Ali İnci, İrfan Püsküllü ve Mahmut Alkan’dır. Ali İnci seçim sürecinde beni arayarak, Emin’e engel olma dedi. İrfan Püsküllü muhtarlarla toplantılar yaparak Emin Kulaya destek istedi. O dönemde Hendek Belediyesi Koordinatörü olan Mahmut Nedim Alkan, Mahalle Muhtarlarını belediye hizmetleriyle tehdit ederek, Emin Kulaya destek verdi. Bu kadar zorlamalara ve baskılara rağmen Emin Kula seçimi az bir oy farkıyla kazandı. Emin Kula seçimi hak ederek kazanmadı. İrfan Püsküllünün Bayraktepe tesislerindeki sandık oyunu, EMİN Kula’nın seçimi kazanması için kurulan tezgâhın ilk ayağıydı.

Dernek Kasasındaki 12 Bin TL ne oldu?

Ben derneği devrettiğimde derneğin kasasında 12 bin TL bıraktım. Bugün duyduklarıma göre Dernek, işi bırakan dernek sekreterine para ödeyemiyor. İşi bırakan Dernek Sekreterine hakkı olan 10 bin TL tazminat parası verilemiyor. Askere giden dernek sekreterine 3 bin TL eline para veriliyor. Kalan 7 bin TL de ay sonu evine bırakılacak deniliyor. Şimdi soruyorum sayın Emin Kulaya; sana bıraktığım 12 Bin TL’Yİ ne yaptın? Diye. Ben 12 Bin TL’yi Muhtarlardan toplanan aidatlardan biriktirdim. Göreve geldiğim ilk yıl 30 TL, ikinci yıl 50 TL olmak üzere 2 yılda 12 Bin TL biriktirdim. Emin Kula, 80 TL aidat topluyor, derneğin kasasında para yok. İnşallah derneğin başka borçları çıkmaz.

Emin Kula, Muhtarlar Derneğini Siyasete karıştırdı

31 Mart Seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sakarya’ya geldi. Dernek başkanı Emin Kula, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamaya gidiyoruz yalanıyla yanına 15-20 muhtar alarak AK Parti İl Başkanlığına çıktı. Emin Kula, AK Parti il Başkanlığında Hendek Ali Kemal Sofuyu istemiyor. Hendek’te seçim Ali kemal Sofuyla kazanılmaz. Seçim İrfan Püsküllüyle kazanılır. İrfan Püsküllü aday gösterilmezse seçimi Turgut Babaoğlu kazanır. Ali Kemal Sofuyla Hendek’te seçim kazanmak zor, Diye AK Parti İl Başkanlığı binasında konuştu. Oysaki yanında giden muhtarlar bile bu konuşmadan rahatsız oldu. Emin Kula, derneği kullanarak siyaset yapamaz. Soğuksu muhtarı olarak düşüncelerini açıklayabilir. Kaldı ki muhtarların açık siyaset yapmaları da doğru değil. Çünkü muhtarın partisi olmaz. Dün Püsküllü başkanla çalıştık. Bugün Başkan Babaoğlu’yla çalışıyoruz. Muhtarlar Derneği Başkanı 91 muhtarı temsil ediyor. Kendi başına hareket etmesi dernekteki birlik ve beraberliği bozar.

Emin Kula’nın Başkanlığı meşru değil

Dernek Yönetiminde asil üye olarak görev yapan 3 muhtar, 31 Mart’ta seçilemediler. Muhtar seçilemeyen 3 muhtar Dernek Yönetiminden düştü. Düşenlerin yerine kimlerin geldiği, nasıl geldiği belli değil. Muhtarlarda kimin asil üye seçildiğini bilmiyorlar. Bana göre şu anda Emin Kula’nın başkanlığı meşru değil. Seçimlerde Emin Kula’nın karşısına çıkan adayı destekleyeceğim. Çünkü Emin Kula dernek başkanlığını hak etmiyor.

Gazeteciler ile Yenimahalle Muhtarı ismet İskefiyeli sohbetinin 2. bölümünü ilerleyen günlerde yayınlayacağız...


Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2019, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184