İşletmecilerden Ortak Açıklama

Hendekli Kafe ve Restaurant işletmecilerinden ortak açıklama.

İşletmecilerden Ortak Açıklama

Hendekli Kafe ve Restaurant işletmecileri yaptıkları ortak açıklamada, Dünyada ve Ülkemizde Pandemiden ötürü zor bir süreç yaşanmaktadır. Biz Hendek Kafe ve Restaurant işletmecileri olarak bu durumdan etkilenmekteyiz. Alınan kararlara saygı duyuyor ve kurallara riayet ediyoruz.

İçişleri Bakanlığının ön gördüğü kararname doğrultusunda cafe restaurant ve lokantaların oturarak müşteri almaması sadece paket servisi yapabileceğini beyan etmiş olup alınan bu karara tüm işletmeler riayet etmişlerdir.

Ancak İlçemiz Atatürk parkı içerisinde yer alan bir işletme bu kararın dışına çıkarak ilgili kurumlardan olur aldıklarını cafe’nin dinlenme tesisi ruhsatına çevrildiğini beyan ettiler.

Yalnız 20.12.2020 tarihinde koronavirüs salgını yeni tedbirler kapsamında ikinci maddesinde İl-İlçe hıfzıssıhha kurullarınca tek tek belirlenmek ve yerleşim sahasında bulunmamak kaydıyla şehirlerarası karayolları kenarında bulunan şehirlerarası toplu ulaşım veya lojistik amaçlı araçlara hizmet veren dinlenme tesislerinde yer alan yeme içme yerleri kısıtlamalarından istisna tutulacaktır ifadeleri yer alıyor. Maddeden anlaşıldığı gibi izin verilen bu kafe yerleşim alanında olmasına rağmen bu onaylar hangi kurum ve kurumlarca verilmiştir.

Ayrıca dinlenme tesislerinde İl veya İlçede ikametgahı bulunan kişilere hizmet verilmemesi, sadece yol güzergahı ve seyahat edenlere hizmet etmesi gerekirken neden Hendekli müşterilere hizmet verilmektedir?

Böyle zor bir dönemde ilgili kurumların bu duruma müsammaha etmelerini biz işletmeciler olarak anlamamaktayız. Yerleşim alanında müşterilerinin %99’unun Hendekli olduğu bu işletme bir evrak değişikliği ile pandemiden ve koronavirüs’ten arınmış mı oluyor?

Bu işletmenin bunca zaman cafe ruhsatını değiştirmemesi böyle bir dönemde ruhsatı değiştirerek haksız rekabet ve fırsatçılık olmuyormu?

Kafe ruhsatından dinlenme tesisi ruhsatına çevrilerek olur ve izin veren ilgili kurumların bu kararı bir kez daha gözden geçirmelerini ve gereğinin yapmalarını istiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2020, 16:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tim
Tim - 3 yıl Önce

Bizim hendekte iyi bişey yapmayacaksın. Yaparsan herkes bir olur taşlarlar. Adamlar kuralları yerine getirip aldıysa sana ne kardeşim. Bekleme yapmayın. Hasetlik iyi bişey değil. Benden söylemesi, ayıp ayıp!

Şaziye kahrımanlı
Şaziye kahrımanlı - 3 yıl Önce

Birkaç ay önce yedigöller kültür turumuzda 55 kişiyle uğrayıp kahvaltı molası vermiştik bütün gurubun hayran kaldığı hijyen ve hizmet konusunda aracın içindeki muhabbet şöyle olmuştu hendek küçük bir yer birçok büyük şehirlerde bile olmıyan herkesi ayrı düşünülerek tasarlanmış şahane bi işletme gurpla kahvaltı düzenlemeliyiz bu istanbul ve kocaeli gurubuydu ben de şöyle düsünmüstüm evet bu işletmenin hertürlü arkasında durulmalı çünkü yenilik hizmet görsellik istihtam düşünüldüğünde birsürü şey tesise dönüştürüldüğünü okuduğum haberde birkaç işletmenin rahatsız olduğunu gördüm şaşırdım biz malesef şöyle millet olduk ben iş yapmıyorsam digeride yapmamalı Ahilik nedir okumalarını tavsiye ederim bulunduğunuz yerde binlenme tesisinin sizlere neler katacağını bir otobüs yada özel aracın girip çıkması yolcunun o ilçeyi tanıması bunlar gelecek için çok önemli ve çok şey katar 20 yıldır yapmış olduğumuz kültür turlarında hijyen ve hizmet konusunda enderrasladiğım bi tesis açıkçası dev bi tesis kuran ve hizmet edenleri hendek halkı alkışlamalı diyor başarılar diliyorum

Mirkan Kutlusan
Mirkan Kutlusan - 3 yıl Önce

Bence çok iyi olmuş. Bugün biz de geçerken uğradık. Bizim Bolu’da hatta Düzce’de de böyle bir tesis yok. Yapanları tebrik ediyorum.

Ali Ulvi Türkan
Ali Ulvi Türkan - 3 yıl Önce

Gerçekten ben de çok beğendim. Hijyen mesafe ve kalite çok çok iyi. Hes kodu sormaları da mekana ciddiyet katmış. Sakarya’da yok böyle mekan. Bence eleştirmek yerine tebrik etmek lazım. Hendeğe değer katmış. 10 tam puan.

Osman
Osman - 3 yıl Önce

İhale şartnamesinde kiracıya çocuk parkı verilir yoktu kendileri işgal etmişti defalarca şikayet ettik beyaz masa, zabıta, kaymakamlık, hüdaverdiye filan hepsi hikaye en son ne oldu onların Turgut dedi
Ki onlarla konuştum bana söylediler 2 tane park yapacaklar bende izin verdim sanki turgut babasının malını hibe ediyor neyse hala bak turgut o 2 park yapılmadı
Biz o işlermenin köklü geçmişini de biliyoruz tek in kapısına yaptıklarını da vezneye silah doğrultup nasıl kesersiniz elektriği dediği zamanlarıda iyi biliriz

Oğuz
Oğuz - 3 yıl Önce

Büyükşehirlerde bile göremediğimiz güzellikte bir tesis inşaAllah tekrar gitmek nasip olur

Ali Osman ataol
Ali Osman ataol - 3 yıl Önce

Kurban bayramında geçerken uğramıştık çok beğendik kazayla geçtik üç gün önce süper olmuş dinlenme tesisi olarak açmışlar, çok sevindik biz İstanbul da yaşıyor uz orda bile bu kadar kaliteli hijyenik bir yer yok yönecilerine teşekkür ederiz ki bize böyle bir yer açtıkları için, Hendek halkı çok şanslı

Şahin elmas
Şahin elmas - 3 yıl Önce

Geç bile kalınmış bence. Biz hendekli gençler olarak huzurla oturup çay içip kahve içebileceğimiz güler yüzlü kaliteli hizmet alabileceğimiz böyle bi mekanı bize tekrar kazandırdıkları için teşşekkür ederiz. Hendek Gençleri...


SIRADAKİ HABER

banner83

banner184