İstinat Duvarı Yok, Ev Kayıyor

İstinat duvarı yapılmayan Vatandaş yetkililerden destek bekliyor.

İstinat Duvarı Yok, Ev Kayıyor

Hendek Dikmen grup yolu üzeri Aksu Mahallesinde bulunan arazide meydana gelen toprak kayması, ev sahiplerini ve yol güzergahını kullanan Vatandaşları korkutuyor.

Söz verildi, tutulmadı

Büyükşehir Yasası yürürlüğe girmeden önce, Dikmen grup yolu üzerinde bulunan keskin virajın kaldırılması için, Köy Hizmetleri çalışma başlatarak toprak alınan bölgeye istinat duvarı yapma sözü vererek bölgedeki Vatandaşları ve ev sahiplerini ikna etti. Köy Hizmetleri keskin virajı kaldırmak için toprağı aldı, fakat yapımı için söz verdiği istinat duvarını kısa yaptı ve istinat duvarının kısa yapılması yüzünden halen toprak kayması yaşanıyor.

Vatandaş destek bekliyor

Arazi sahibi Vatandaş, yaşanan toprak kayması için Büyükşehir Belediyesine müracaat ettiğini belirtirken, 1082631 Referans nolu müracaatına rağmen Büyükşehir Belediyesi gerekli çalışmayı yapmadığını belirtti.

Hendek Belediyesi ekiplerinin toprak kayması yüzünden Dikmen grup yolunun Aksu kısmında yola dökülen toprakları temizlediği, toprak kaymasının halen devam ettiği ama Büyükşehir Belediyesi istinat duvarıyla ilgili gereken çalışmayı başlatmadığı öğrenildi.

Ev sahipleri ve yol güzergahını kullanan Vatandaşlar, burada can ve mal kaybı olduğunda mı istinat duvarı yapılacak? Söz verilen istinat duvarı halen yapılmadı, derdimizi sıkıntımızı kime anlatalım diyerek yetkililere sesleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184