Kadın, Kültürümüzün Mayası ve Mimarıdır

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti’nin kadın buluşmasında tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınları Günü’nü kutladı.

Kadın, Kültürümüzün Mayası ve Mimarıdır

Katılımcılara karanfil takdim eden Yüce, “Kadınlarımızın toplumumuzun, kültürümüzün mayası ve mimarıdır. Şanlı tarihimizin en büyük öncüleri onlar. Onların kıymetini çok iyi biliyoruz ve bu bilinçle her gün yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi. Başkan Yüce, kadınların siyasetteki yerinin ve sahip olduğu hakların AK Parti döneminde güçlü bir değişime uğradığına vurgu yaptı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel AK Parti Sakarya İl Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen buluşmaya katıldı.  Programda AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan, İl Kadın Kolları Eski Başkanı Zehra Hatipoğlu, Başkan Ekrem Yüce’nin eşi Filiz Yüce ile birlikte çok sayıda partili yer aldı. Toplantıda konuşan Yüce, kadınların toplumdaki yerinin önemi ve İslam’ın kadına verdiği değere değindi. AK Parti siyasetinin kadınların toplumdaki duruşunu ve sahip oldukları söz hakkını güçlendirdiğini belirten Yüce, Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlar için ürettiği projeleri anlattı.

Kadınlarımız bu kültürün mimarı, mayasıdır

Yüce, kadınların Türk kültürünün mayası ve mimarı olduğunu ifade ederek, “Bu güzel davada bizlerle, büyük bir özveriyle çalışan tüm başkanlarımıza ve yönetimlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Kadınlar gününüz hayırlı olsun, kutlu olsun. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın. Çalışmalar sizlerin sayesinde çığ gibi büyüdü. Türkiye değil, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde birbirinden güzel hizmetleri yapmak nasip oldu. İnsanı ne sırtında, ne de omuzunda taşımak yorar, insanı asıl yoran şey yüreğinde taşımaktır. AK Parti bu ülkeyi hem omzunda, hem sırtında hem de gönlünde taşıyor. Kadınlarımız da bu noktada vatandaşın kalbine dokunan elimizdir. Onlar bizler için çok kıymetli. Bizim kültürümüzün mimarı kadınlardır, bilinen bir gerçek. Bu bir inşaat işidir, kadınlar o inşaatın demiridir. Demir olmasa o bina ayakta durmaz. Kadınlarımız aynı zamanda kültürümüzün mayasıdır, evlatlarımızın öğretmenidir. Çocuklarımız okula gitmeden önce eğitimi önce annelerdir alır. Bugün övündüğümüz şanlı tarihimizin en büyük öncüleri kadınlardır. İnancımızın gereği de, Allah resulünün bize öğrettiği gibi onlar en kıymetlilerimizdir” dedi.

Kadınlarımızla yürüyeceğimiz uzun bir yol var

AK Parti’deki dayanışma ve birlikle, kadınlarla yan yana yürüyecekleri uzun bir yol olduğunu belirten Başkan Yüce, “Biz Hz. Aişe validemiz sayesinde efendimizin iyi olduğunu gördük. O’na her türlü desteği verdi, kol kanat verdi. Bizim davamızda kadınlar her zaman ön saftadır. Kadına değer veren en büyük siyasi güç AK Parti’dir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan İl Başkanlığı döneminde ‘kadınlar olmazsa olmaz’ demiş ve her kademede olmalarını istemiştir. En etkin kadın kolları teşkilatını AK Parti kurdu. İnsanlığın yarısını kadınlar teşkil ediyor, bu dengeyi de kadınlar kuruyor. Onların varlığı bir mucizedir. İşimiz kolay değil ama birlik, beraberlik ve şu muhabbet olduktan sonra iş mi dayanır? Bu kadınlar hep bir koldan destek verdiğinde önlerinde hiçbir zorluk duramaz Allah’ın izniyle. Büyükşehir Belediyesi olarak onların kıymetini biliyor ve toplumun her kesimi için projeler üretiyoruz. Bu projelere her gün yenilerini ekliyoruz, eklemeye devam edeceğiz. Gündüz-gece demeden gayretle çalıştığımız bu davada, kadınlarımızla birlikte yürüyeceğimiz uzun bir yol var” diye konuştu.

Büyükşehir’le kadın üretiyor, Sakarya kazanıyor

Yüce, Büyükşehir olarak kadınlar için hayata geçirilen birbirinden önemli projeleri anlatırken, “YADEM eliyle annelerimizin ve kardeşlerimizin kişisel ve kamusal alandaki ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kadınlarımızı istihdam etmek için 6 kooperatif kurduk, kurmaya devam ediyoruz. Onlara istihdam sağlıyor, karşılarındaki engelleri aşmaları için yardım ediyoruz. Onlara ücretsiz eğitim veriyoruz, kurslar veriyoruz. Sıfır atık sloganıyla başlattığımız üretimlerde atık olan karton, kâğıt ve birçok çöpü dönüştürüyor, onlardan harika işler çıkarıyoruz. Kadınlarla yan yana, birlik içinde çalışıyoruz. Kadın kooperatiflerimiz arı gibi çalışıyor. Halı örme çalışmalarımız var, çeşitleri çok. Yağcıbedir halılarımızın namı çok arttı. Türkiye’nin her yerine ve dünyaya satışlarımız devam ediyor. Talep çok fazla, üretime hız verdik. Hanımeli Pazarımızı açtık, içinde Büyükşehir üretimi olan doğal ürünler ile el emeği malzemeleri sunduk. Kadının hayatımızdaki yerini çok iyi biliyor, onları desteklemeye devam ediyoruz. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın gününü gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184