'Kamu çalışanları enflasyon-yoksulluk altında eziliyor'

Anadolu Eğitim Sendikası Sakarya İl Başkanı Saim Tunç, sürecin bu şekilde devam etmesi halinde kamu çalışanlarının açlık sınırının altında kalacağını belirterek “Kamu çalışanları enflasyon-yoksulluk altında eziliyor, memurun sesini duyan var mı?” dedi.

'Kamu çalışanları enflasyon-yoksulluk altında eziliyor'

Anadolu Eğitim Sendikası Sakarya İl Başkanı Saim Tunç, Mart ayı açlık ve yoksulluk sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kamu çalışanlarının yoksulluk altında ezildiğini ifade eden Tunç, “Türk-İş tarafından 35 yıldan bu yana düzenli olarak yapılan "Açlık ve Yoksulluk" sınırı verilerine göre, Mart ayında açlık sınırı 4.928 TL, yoksulluk sınırı ise 16.052 TL oldu. Ortalama kamu görevlisinin maaşı 6500 TL iken kamu çalışanlarının aldıkları ücret yoksulluk sınırının yarısından az, açlık sınırının bir tık üzerindedir.

Bu gidişle de açlık sınırının altında kalacaktır. Ocak ayında alınan yüzde 7.5'luk artış ilk aydan erimiş, iki ay içinde memur yüzde 8.95 alacaklı hale gelmiştir. Enflasyon farkının aylık verilmesi, enflasyon üzerinde de artış alabilmek için memura ek zam şarttır. Memurun sesini duyan var mı?” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184