Karadenizliler Dikmen’de Buluştu

113. Dikmen Yayla Şenliği yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Karadenizliler Dikmen’de Buluştu

Binlerce Karadenizli bu yıl 113.’sü düzenlenen Dikmen Yayla Şenliğinde bir araya geldi.

Asırlardır devam ettirilen Dikmen Yayla Şenliğinin bu yıl 113.’sü düzenlendi.

Hendek Dikmen Yayla Şenliğine 28.Dönem Milletvekili Ali İnci Hendek İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Süleyman Sercan Candan,Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Ali Kemal Sofu,Trabzon Dernekler Federasyonu Başkan Vekili ve Şalpazarı Şalpazarı Eğitim Dernek Başkanı Hasan Keskin,Sakarya Dernekler Federasyon Başkanı Yaşar Saka, Sancaktepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Haşim İskender, Dikmen Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Nihat Günbatı, Hendek Karadeniz Havalisi Kültür ve yardımlaşma Dernek Başkanı Mehmet Paslı, Hendek Tüm Muhtarlar Dernek Başkanı Kadir Yağlı,  Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz, Muhtarlar, Yurtiçi ve Yurtdışından gelen Dikmenli Vatandaşlar, Sakarya, Hendek, çevre İl ve İlçelerden gelen çok sayıda misafir katıldı.

Şenlik 2 gün sürdü

Hendek Belediyesi ve sponsorların katkıları ile sunuculuğunu Canan Kalaycı’ın yaptığı 113. Dikmen Yayla Şenliğinde Yöresel Karadenizli sanatçılar Atilla İlerin, Murat Kurtuluş İrme, Onay Şahin, Hasan Ali Kel, Beratcan Sarı, Ümit Kazın, Serdar Sarı, Meryem Akyüz, Muhammet Yıldıztaş, Erdal Köseoğlu, İsmail Güler, Anıl Şimşir, Erhan Ekşi, Filiz Karadeniz, Aydın Güler ile Zurna Hakan Balcın, Davul Mustafa Balcın’nın sahne aldığı Dikmen Yayla Şenliği 2 gece 3 gün sürdü.

Karadenizliler elele

Gönüllerince eğlenen yaylacılar Cuma ve Cumartesi gecesi Pazar günü gerçekleştirilen eğlence ve konserlerde horon halkasının tüm yayla obasını kaplaması ile yaklaşık 800 kişinin aynı anda horon oynaması gözlerden kaçmadı.

Dikmen Köyü Karadenizliler kültür, yardımlaşma ve dayanışma Dernek başkanı Nihat Günbatı, Bu gün 113.Dikmen yayla şenliğini yapıyoruz yıllardır bu şenliği hep yapıyoruz Atalarımız 116.yıl önce büyüklerimiz Şalpazarı, Ağasar bölgesinden gelip bu köyü kurmuşlar 113.  Yayla şenliğimizi yapıyoruz Doğal afet ve pandemi dolayısıyla bazı yıllar şenliğimiz yapılmadı onun içinde köyümüzün kuruluşu ile yayla şenliği tarihleri farklı köyümüz2ün tamamı ağar yöresinden gelme biz atalarımızıdan gelen kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz ifadesini kullandı.

Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz 113. Dikmen yayla şenliğine katılanlara hitaben yaptığı konuşmada, Sizler olmadan bizler olmayız yayla şenliğimize hepiniz hoş geldiniz. Yayla şenliğimiz oldukça kalabalık hiçbir olumsuzluk olmadı ama istemeyerek kardığımız olduysa özür dilerim. Şenliğimizde emeği geçen herkese, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır’a güvenliğimizi sağlayan Jandarma ekiplerine teşekkür ederim diye konuştu.

Canan Kalaycı, Burası çok çok farklı bir yer kendimi Trabzon’da bir köyde bir yaylada zannettim her şeyimiz aynı geleneklerimiz göreneklerimiz kıyafetlerimiz, yemeklerimiz aynı 113. Yayla şenliği 116.yıldır da yaylaya çıkıyorlarmış bizim Karadeniz kültürünü de çok güzel yaşatıyorlar  hepsi ağarlı Şalpazarılı bir birlerinden güzeller misafir perverler  doğa güzel insanlar güzel festifale katılım çok çok güzel herkes horun biliyor her yer yemyeşil ben emek veren herkes’e teşekkür ediyorum dedi.

Hemşeriler hasret giderdi

113. Dikmen Yayla şenliğine katılan konuklar 3 gün 2 gece gönüllerince eğlenerek doğal güzelliklerin tadını çıkartırken, Yayla Şenliğinin Bayram Tatiline denk gelmesi ile birlikte yurt dışından memleketlerine gelen Dikmenli Vatandaşlar hemşerileri ile hasret gidererek stres atmayı ihmal etmediler.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2023, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184