KARAVANCILAR SEZONU AÇTI

Gelişen Karavan sektörüyle birlikte çoğalmaya başlayan karavancılar her zamanki gibi sezon açılışını yine Sakarya sınırları içinde gerçekleştirdi.

KARAVANCILAR SEZONU AÇTI


Dünyanın gelişmiş ülkelerinde her yaşta Ailelerin yaşam tarzı Turizm tercihi haline gelen karavancılık ülkemizde de son yıllarda büyük bir gelişim göstermeye başladı.

 

Bu gelişmeler paralelinde, Doğa turizmine son derece elverişli olan Sakarya karavan sevdalıları tarafından tercih ettikleri başlıca yerlerden biri haline geldi.

 

Doğayı sevenler ve koruyanlar topluluğu

Karavan ile tatil yapan Ailelerin en baştaki özellikleri Doağı sevmeleri ve korumalarıyla dikkat çekiyor. Gittikleri her bölgeyi adeta evlerinin bahçesiymiş gibi temiz tutan ve oradan ayrılınca arkalarında bir kibrit çöpünü bile bırakmayan bu karavan sevdalıları ülkemizde her geçen gün hızla çoğalıyor.

 

Türkiye'de Karavancılar Festivali sadece Taraklı'da yapılıyor

Yıllardan beri Karavan Turizm sektörüne canla başla destek veren Gazeteci Şaban Mergül bu sezon'da karavancıların Madenderesi'nde kamp yapmalarına vesile olurken bir konuya da dikkat çekti.

 

 Mergül "Şimdilik sadece Taraklıda yapılan Karavancılar Festivali'ne vesile olanlardan biri olarak karavancıların kıymetinin bilinilmesi gerekiyor. Gittikleri bölgelere maddi manevi renk getiren bu topluluk gelişmiş ülkelerde çok önemli bir sektör durumunda. Sakarya!da bu sene 4. Yapılacak olan Taraklı Karavancılar Festivali'ne herkesin sahip çıkması gerekiyor. Söylemedi demeyin Bursa Nilüfer Belediyesi bu unvanı Sakarya'nın elinden almak üzere" dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2014, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184