KAYMAKAMLIK HALK GÜNLERİNDE TALEP, ŞİKÂYET VE ÖNERİLER ALINIYOR

Hendek Kaymakamlığı iki aydır belirli günlerde vatandaşların istek, şikâyet ve taleplerini dinlemek adına “Halk günü” Toplantıları düzenliyor.

KAYMAKAMLIK HALK GÜNLERİNDE TALEP, ŞİKÂYET VE ÖNERİLER ALINIYOR


İç işleri Bakanlığının 2017 yılı itibari ile her ay Kaymakamlık tarafından “Halk Günleri” düzenlenmesi yönünde valilere ve kaymakamlıklara gönderdiği genelge sonrası Hendek Kaymakamlığının düzenlediği Halk günleri toplantısına katılım olmadı.

Halk günleri toplantısı Vatandaşların talep, şikâyet ve önerilerinin dinlenmesi amacı ile düzenleniyor.

Hendek Kaymakamlığı her ay düzenlediği Halk günleri toplantısını Vatandaşların katılımı için birkaç gün öncesinden Kaymakamlık web sayfasından ve basın yolu ile duyurusunu yapıyor.

Kaymakamlığın duyurularını ve halk günlerinin olacağı günleri takip etmek isteyenler //www.hendek.gov.tr adresinden takip edebilirler.

İç İşleri Bakanlığının yayımladığı genelge ise şu şekilde;

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 05/11/2016 tarih ve 8154 sayılı emri  81. İl Valiliğine gönderilmiştir.

İlgili emirde; Valilerimiz ilde, Kaymakamlarımız ilçede, Devletin ve Hükümetin temsilcisi, il genel idaresinin başı ve mercii konumundadır. Bu sıfatları ile vatandaşlarımızın istek, öneri ve şikâyetlerini alıp, değerlendirmekle görevlidirler. Bu görevlerini yerine getirirken vatandaşlarımızın kendilerine veya ilgili idari birimlere müracaatları beklenmeden, doğrudan temas kurmak suretiyle, toplumun tüm kesimlerine daha geniş bir şekilde ulaşılmalıdır

Bu kapsamda tüm Vali ve Kaymakamlar her ay düzenli olarak bu toplantıları gerçekleştirecek ve bu sayede  ilçe, bölge, mahalle ve köylerde doğrudan vatandaşlarımızın istek, şikâyet ve önerilerini dile getirebilmeleri amacıyla her ay buluşma imkânı sağlanacaktır denilmektedir.

İlçemizde de düzenlen halk günleri bu kapsamda yapılmakta ve Vatandaşlarımızın istek, şikayet ve önerilerini dile getirebilmeleri amacıyla her ay ilan edilen gün ve saatte Kaymakamlıkça "Halk Günü" toplantıları mutat olarak gerçekleştirilecektir.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2017, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184