KEMALİYE MAHALLESİ HALKI MUHATAP ARIYOR

Hendek Kemaliye Mahallesi sakinleri Hendek Kaymakamlığına yürüyerek Kaymakam Mustafa Ayhan ile bir araya geldi.

KEMALİYE MAHALLESİ HALKI MUHATAP ARIYOR


Kemaliye Mahallesi sakinleri bugün Saat: 11.00 itibarı ile Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ile görüşmek için tekrar Hendek Belediyesi önünde toplandı.

Kaymakam Ayhan’ı ziyaret ettiler

Hendek Belediyesinden Belediye Başkanı’nın makamında olmadığı ve yurt dışında olduğu bilgisini alan mahalle sakinleri Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan’ı arayarak görüşmek istedi. Görüşme isteği kabul edilen mahalle sakinleri Hendek Kaymakamlığına doğru yürüyüşe geçti.


Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan ile görüşen mahalle sakinleri “Belediye Başkanımızdan 2 kez randevu almamıza rağmen karşımızda muhatap bulamıyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan mahalle sakinlerinin isteklerini öğrenmek istedi. Mahalle halkı adına Muhammet Üstündağ ve Zeynep Koçak, Yerlerimizin riski nedir? Kamulaştırma davası neye dayanılarak açıldı? Ellerinde bizlere sundukları teklifleri kabul etmediğimize dair imzalı bir belgeleri var mı? Dönüşüm başladığından buyana mahalle sakinleri toplanıp ne yapılacağı anlatılmadı? Bugüne kadar kimseye ciddi bir proje gösterilmedi, gösterildi ise ispat edilsin? Son yapılan projeye itiraz yok denilerek askıdan indirilerek Ankara’ya gönderildi. İtiraz yok ise neden acil kamulaştırma gereği duydunuz? Neden askı bizlerin göremeyeceği bir yere asıldı? Hendek Belediyesi ve karşısındaki Plaza neden Kemaliye Mahallesine dâhil değil? 1999 depreminde Hendek’te kaç adet yıkım olmuş? Sorularını yönelterek cevap istediklerini belirtti.


Mahalle sakinlerinin sorularını dinleyen Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, sorularınız Belediyenin ya da yetkililerin cevaplaması gereken sorular. Sizler muhatap bulamadığınızı, sorularınıza cevap alamadığınızı dile getiriyorsunuz. Sizleri görüştürebilmek için elimizden geleni yapmaya hazırız dedi.

Hakan Koçak, kentsel dönüşüm denildi, riskli alan denildi. Siz buranın mülki amirisiniz, sizin döneminizde bunlar oldu. Siz hiç çıkıp ta burası hakikaten riskli alan mıdır, değil midir Belediye Başkanına hiç sordunuz mu? Yada bizler vatandaşız siz Kemaliye Mahallesine gelerek ben buranın mülki amiriyim, buranın durumu nedir diye sordunuz mu? Diyerek tepkisini dile getirdi.

Vatandaşları dinleyen Kaymakam Mustafa Ayhan mahallesi sakinlerinin kendi aralarında bir komisyon oluşturmalarını isteyerek ,Mahalle halkından oluşan Komisyon ile birlikte Belediye Başkanı Ali İnci ile bir araya getirmek için gerekli görüşmeleri yapacağını ifade etti.

Her zaman kapılarının açık olduğunu ve sorunları ve sıkıntıları dinleyerek hep birlikte neler yapılabilirse yapılacağını ifade eden Kaymakam Mustafa Ayhan’ın açıklamalarının ardından Mahalle sakinleri Kaymakamlıktan ayrıldılar.

Özkoç Mahalle halkı ile buluştu

Kemaliye Mahallesi sakinleri Kaymakam Mustafa Ayhan ile görüşmelerinin ardından Kemaliye Mahallesinde CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ile buluştu.


Kemaliye Mahallesi sakinleri CHP Milletvekili Engin Özkoç’a yaşanılanları anlatarak serzenişlerini dile getirdiler.

Milletvekili Engin Özkoç “ Milletin işi ile uğraşıp,siyasi ve maddi çıkar elde eden insanlar günah işliyor.Bunu ben yapıyorsam şuanda bende günah işliyorum.Sizlerin kul hakkınız benim üzerimde.Milletimizin hak hukuk meselesidir.Ben sizlerin vekili olarak sizin hakkınızı ,hukukunuzu korumak için buradayım.Herhangi bir siyasi menfaat için burada değilim.Size söz veriyorum.Sizin için ne yapılacaksa ben onu yapacağım.Bir milletvekilin ne yapması gerekiyorsa onu yapacağım.

Özkoç son olarak gerekli tüm dosyaları toparladığını ve ne gerekiyorsa yapacağını söyledi.

Kemaliye Mahallesi sakinleri ile bir süre sohbet ederek taleplerini dinleyen CHP Milletvekili Engin Özkoç daha sonra mahalleden ayrıldı.

Özkoç ile görüşmelerin ardından Kemaliye Mahallesi sakinleri bir araya toplanarak Komisyon oluşturma çalışması başlattılar.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2014, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184