KEMALİYE’DE ŞERH ENGELİ KALKIYOR

Hendek Kemaliye Mahallesinde anlaşma yapmayan tüm bina ve arsalara konulan Şerh’in kaldırılması ile ilgili yazı Hendek Belediyesi tarafından Tapu Müdürlüğüne gönderildi.

KEMALİYE’DE ŞERH ENGELİ KALKIYOR


 “Kentsel Dönüşüm ve Kamulaştırma Şerhi’nin” kaldırılması ile ilgili Hendek Belediyesi Tapu Müdürlüğüne yazılı başvuru yapması ile Şerh Engeli de kaldırılıyor.

Kemaliye Mahallesi Komisyon Başkanı Muhammet Üstündağ yaptığı açıklamada “ Değerli Mahalle halkımız 64 dönüm alanda kentsel dönüşüm ve riskli alan ilan edilmesinden dolayı Hendek Tapu müdürlüğüne Belediyenin müracaatı ile anlaşma yapmayan tüm bina ve arsalara şerh konuldu. Danıştay’ın riskli alan ve kentsel dönüşümü mahkeme kararı ile iptal edildi. Bu gerekçeyle Belediyenin tekrar Tapu Müdürlüğüne bir yazı göndererek bu şerhlerin kalkmasını talep ettik. Belediye tarafından Tapu müdürlüğüne şerhlerin kaldırılması ile ilgili yazı gönderilmesiyle şerhlerin kaldırılmasında bir engel kalmamıştır. Yeni yapılacak İmar hakkında tüm Mahalle halkı gruplar halinde çağrılarak fikirleri Belediye yetkililerinin de bulunduğu ekiple alınmaktadır. Tüm Mahalle halkının fikirleri alındıktan sonra çıkacak sonuca göre karar verilecektir. Saygılar sunarım” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2018, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184