Kesimhaneler Denetlendi, Camiler Temizlendi

Hendek Belediyesi tarafından İlçe genelindeki toplu kesimhanelerde denetim gerçekleştirildi.

Kesimhaneler Denetlendi, Camiler Temizlendi

Kurban Bayramı öncesi hazırlıklar tamamladı. İlçe genelindeki camiler program dahilinde bir bir temizlenirken, Hendek Belediyesi Sağlık Müdürlüğü, Hendek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Hendek Müftülüğü ekipleri tarafından oluşturulan Kurban Denetim Komisyonu ise bayram öncesinde kurban kesim yerlerini denetledi.

Kesim yerleri denetlendi

Kurban Bayramı öncesi vatandaşların İslami kurallara uygun ve hijyenik ortamda kurbanlarını gönül rahatlığı ile kestirebileceği ortamlar oluşturulması adına ilçe genelindeki toplu kesimhanelerde denetim gerçekleştirildi. Belediye zabıta ekipleri, Belediye Sağlık Müdürlüğü ekipleri, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ve İlçe Müftülüğü ekipleri tarafından oluşturulan Kurban Denetim Komisyonu toplu kesim yapılacak kesimhanelerde incelemelerde bulunularak, gerekli tedbirlerin alınması konusunda kesimhane sahiplerine bilgilendirmeler yaptı. Kesim yapılacak alanlar kontrol edilirken, hijyenik kurallar ve atıkların atılacağı yerler hakkında kesimhane sahiplerine uyarılırdı.

Camiler Bayrama hazır

İlçedeki ibadethaneler ise Kurban Bayramı öncesi program dahilinde teker teker temizleniyor. Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı ortamlarda ibadet edebilmeleri için yürütülen çalışmalar kapsamında ilçe ki camilerde ekipler temizlik çalışmaları gerçekleştiriliyor. Kurban Bayramı öncesi ekipler tarafından vatandaşların çok daha sağlıklı ve temiz ortamlarda ibadet etmeleri adına camilerin iç dış genel temizliği yapılıp camiler bayrama hazır hale getiriliyor.

Ekipler 7/24 görevde

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Belediye Mezbahanesinde ve toplu kesim yerlerinde bir imam bulunup İslami kurallara uygun olarak kesim yapılacak. Vatandaşlar herhangi bir sorun yaşanması ihtimaline karşı nöbetçi veteriner hekim ve belediye zabıta ekiplerine ulaşılabilecek. Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada ise, “Ekiplerimiz vatandaşlarımızın yaşayacakları olumsuzluklar karşısında bayramın her günü yardımcı olmak adına görevi başında. Vatandaşlarımız ‘444 54 03’ numaralı çağrı merkezinden, ya da ‘0555 888 54 03’ numaralı WhatsApp hattından destek alabilirler” denildi.

Hendek Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2022, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184