KIZ KURAN KURSUNDA SORU İŞARETLERİ

Hendek Müftülüğü Kız Kuran Kursu yapımı ile ilgili hayırsever vatandaşların kafalarında oluşan soru işaretleri cevap bekliyor.

KIZ KURAN KURSUNDA SORU İŞARETLERİ


Hendek’te kısa süre önce yeni kurulan Bayraktepe Derneği Başkanı, Yöneticileri, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ile birlikte işadamlarını ziyaret ederek Hendek Müftülüğü Kız kuran kursu ile ilgili yardım toplanması kamuoyunda farklı yorumlara neden oldu.

Hendek Müftülüğü Kız Kuran Kursu yapımı ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı Hendek İlçe Müftülüğünden herhangi bir yetkilinin bu ziyaretlerde yer almaması dikkat çekerken hazırlanan broşürde ise bağışlar için Bayraktepe Derneğinin adres gösterilmesi kafaları karıştırdı. Ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin belirtildiği bölümde Hendek İlçe Müftülüğünün ve Bayraktepe Derneğinin olması bu Kuran Kursunun hangi Kuruma bağlı olduğu ve kimler tarafından yaptırıldığı sorularını gündeme getirdi.

Yapılacak Kuran Kursunun mülkiyeti kime ait?

Hendek Müftülüğü Kız Kuran Kursu adı ile yapılıyorsa neden sadece Bayraktepe Derneğinin bağış adresi bulunmakta?

Hendek Müftülüğünün de Derneği olmasına rağmen neden Bayraktepe Derneği?

Şayet Kuran Kursu Hendek Müftülüğü adına yaptırılıyorsa neden bu bağışlar ilgili Müftülük adına toplanmıyor?

Bu konudan Kaymakam Bey'in haberi varmı?

Kız Kuran Kursu ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı ile herhangi bir protokol yapıldımı?


Hayırsever Vatandaşlar, Hendek Belediyesi katkıları ile yapıldığı ifade edilen, bu bağışların sadece Bayraktepe Derneğinin hesap numarasının verilerek toplanması, Müftülüğün Derneği ve hiçbir hesap numarasının olmaması, toplanan bu yardımlar ile ilgili belirsizliklerin ortadan kaldırılarak hayırseverlerimizin doğru yönlendirilmesini ve bu yardımların şahıslar ön plana çıkartılmadan yapılacağının doğru olacağı düşüncesi ile Kamuoyunun acilen bilgilendirilmesini istiyor.


Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2016, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184