Kula İddialara Cevap Verdi

Hendek Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula ve Yönetimi yazılı açıklama yaparak haklarında ki söylemlere cevap verdiler.

Kula İddialara Cevap Verdi


Hendek Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula ve Yönetiminin yaptığı yazılı açıklamada “Yakın zaman önce derneğimiz üyelerinden Yenimahalle muhtarı İsmet İskefiyeli tarafından ilçede basın mensuplarına derneğimiz ile ilgili açıklamalarda bulunmuş.

Başta yönetim kurulumuzu Zan altında bırakan iddia ve ithamlarını üzülerek okumuş bulmuyorum. Hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan sadece İddia, itham ve nifak tohumları ekmeye yönelik bu tavır ne yazık ki bazılarının Kaos ortamı yaratmaya ve bu Kaos ortamından beslenmeye yönelik tutum ve davranışları eleştiri olarak kabul edilemez.

Aldığımız terbiye, gelenek ve görenekler istikametinde bu tür aile içi söylemler, Aile içerisinde yapılmalı, kol kırılıp yen içinde kalmalı, kişisel konuları, kurumların itibarını zedeleyecek şekilde ifşa edilmemesi gerekir. Hendek küçücük bir ilçe, Herkes herkesi yakinen tanımaktadır. Buradan hareketle şahsım ve yönetim kurulu Zan altında bırakan ve basına ifade ettiği söylemlerde ( muhtarlar derneğine ihanet etti, Dernek başkanlığına hak etmiyor, Dernek kasasında ki paralar nerede? Dernek Başkanlığı meşru değildir, Derneği siyaset bulaştırdı) ifadeleri hem Şahsımı hem de yönetim kurulu üyeleri mi karalamaya ve itibarsızlaştırmaya yönelik yakışıksız ve saygısızca ifadelerdir.


Kurumum adına bu söylemleri Kendisine iade ediyorum. Cevap dahi vermeye lüzum görmediğim ifadeler ne yazık ki kamuoyunda infial yaratmış, Yanlış, yalan bilgi ve söylemler kamuoyunda bilgi kirliliğine davetiye çıkarmıştır. Algı oluşturmaya matuf bu tür hareketler sonrasında derneğimiz içerisinde asla ve kat'a filizlenmeyeceğine gönülden inandığım bu tür beyanlar hiç kimsenin haddine de değildir.

Bu davranış biçimi muhtarlarımızın ve bağlı bulundukları Derneğimizin itibarını zedelemektedir. Oysa suçlanan, itibarı zedelenmesine uğrayan her biri kendi bölgelerinde vatandaşların Güvenini kazanmış Mümtaz şahsiyetlerdir.

Yönetici konumunda bulunan her bireyin asla aklından çıkarmayacağı yazılı olmayan kurallar zümresine uyma zorunluluğu vardır ki, Hendek’imizin bu değerlerini kısaca özetleyecek olursak Ülkemizde Bakanlık yapmış, ilçemize hizmet noktasında büyük projelerin altında imzası bulunan Devlet Bakanımız Nevzat Ercan, İlçemizde dört dönem üst üste Hendek Belediye Başkanlığı yapan  Ali İnci, Silahlı kuvvetlerde Jandarma Genel Komutanlığı görevini ifa eden Rasim Betir, Emniyet teşkilatında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yaparken hainler tarafından pusuya düşürülerek katledilen Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan, Eski Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Mahmut Nedim Alkan ve daha isimlerini sayamadığım bir çok mümtaz insan ilçemizin yetiştirdiği ender insanlardır. Sahip çıkmak biz Hendek’lilerin vefa göstergesidir.

Ayrıca derneğimiz hesapları yönetim kurulu üyelerimizce de onaylanmıştır ve kimseye verilemeyecek bir kuruş hesabımız yoktur. Muhtarlarımız üzerinden kirli siyaset yaparak "muhtarlar kimi, Neyi seçtiğini bilmiyor" söylemi muhtarlarımızı küçük gördüğünün bir ifadesi olup en hafifinden aymazlıktır. Nifak tohumları ekmek suretiyle muhtarlarımız arasında oluşan birlik ve beraberliğe kırmaya yönelik, fitne fesat, haset oluşturacak hal ve davranışı sergileyen İskefiyeli'yi Dernek üyelerimizden özür dilemesini ve vakit geçirmeksizin derneğimizden istifa etmeye davet ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2019, 19:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184