MADDE BAĞIMLILIĞI EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ PROGRAMI

Hendek Çocukları Koruma Eylem Planı çerçevesinde “Madde Bağımlılığı Eğiticilerin Eğitimi” programı Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesinde gerçekleştirildi.

MADDE BAĞIMLILIĞI EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ PROGRAMI


SAÜ Eğitim Fakültesi konferans salonunda verilen Eğitim programına Kaymakam Mustafa Ayhan,Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Öcal Danyeri,İlçe Spor Müdürü Feyzullah Köstereli ve Öğretmenler katıldı.

Madde Bağımlılığı Eğiticilerin Eğitiminde SAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Koç, Dr. Çınar Kaya ve Dr. T. Seda Çolak Bağımlılık Yapan Madde Tanımı , Sınıflandırılması,  Bağımlılık Yapan Madde Kullanımının Davranışsal Dışavurumları ,  Yardım Bağımlıya, Aileye ve Psikolojik Danışman konularında bilgiler verdiler.


 Eğitime; Hendek Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlarda çalışan Psikolojik Danışman (Rehber Öğretmen), Beden Eğitimi ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden oluşan yaklaşık 90 kişi katıldı. Eğitim programının amacı, içeriği ve süreci hakkında bilgiler verildi.

Eğitim içeriği; katılımcıların bağımlılık yapan maddelere ilişkin bilişsel yeterlilik düzeylerini artırmak, doğru tutum kazanmalarına katkı sağlamak ve davranışsal becerilerini artırmaya yönelik olarak hazırlanmaya çalışıldı.


Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2014, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184