Maldivler-Hendek Arasında Proje Köprüsü

Maldivler’le Hendek arasında Dünya Bankası Proje Köprüsü kuruldu.

Maldivler-Hendek Arasında Proje Köprüsü

Türkiye'de Dünya Bankası Finansmanlı Projeler konulu eğitim için Maldivler Cumhuriyetinden Ülkemize gelen finans ve proje uzmanları, Risalat Consultants International desteği ile Eğitim Koordinatörü Deniz De Asis ve Satın Alma-Finans Uzmanı Hasan Kodaman koordinasyonunda sırasıyla İstanbul, Sakarya ve Hendek’te bir araya geldiler.

Gözlem amaçlı ziyaret

Ülkemizde bir dizi temaslarda bulunan 7 Maldivli uzman İstanbul’da eğitimlerle başlayan ve 6 gün süren yoğun teorik eğitim sonrası, Sakarya ve Hendek’te Dünya Bankası proje teşvikli bölgeleri ve bazı işletmeleri gözlem amaçlı ziyaret ettiler.

Hendek 2. OSB ziyareti

Sakarya 2. Organize Sanayi Bölge Müdürü Oktay Sevim ve Sakarya 2. Organize Sanayi Danışmanı Ahmet Çubuk tarafından verilen brifing ile Risalat International Genel Direktörü Abdul Rahim Rasul, menajeri Thea Baziari ve uzmanlar Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşuna dair süreci ve bölgenin ayrıntılarını paylaştılar.

Fındık fabrikası ve lisanslı depo

Daha sonra sabah saatlerinde Sanayi ve Ticaret Borsası Başkanı İş adamı Adem Sarı’ya fabrikasında konuk olan uzmanlar fındık fabrikasında gözlemlerde bulunmalarının ardından daha sonra Sakarya TB LİDAŞ Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek Dr. Samet Korkmaz tarafından karşılandılar. Sakarya TB Tarım Ürünleri Lisanlı Depoculuk Anonim Şirketinin laboratuvar ve işlem merkezlerinde incelemelerde bulundular. Maldivli uzmanlar kendi alanlarına dair sunumlar yaparak çevre dostu işletmelerin kalite standartları hakkında bilgiler edindiler.

SATSO ziyareti

Türkiye'de Dünya Bankası Finansmanlı Projeler kapsamında ülkemize gelen Maldivli uzmanlar, öğleden sonra Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığını ziyaret ederek SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cem Gün ve Gökhan Tiryaki’nin ev sahipliğinde Karşılandık.

Fikir alış/verişi

Maldivler’den gelen, Çevrecilik ve Balık Bakanlıklarında görev yapan Mashiya Ibrahim, Aishath Ajfaan, Mohamed Musad, Shazleena Ibrahim, Ahmed Yamin, Fathimath Azma ve Eenas Naseer Dünya Bankası kapsamında yürüttükleri projeler ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular.

Kaymakam Acır’ı ziyaret ettiler

Karşılıklı iş birliklerine dayalı proje destek ve fikirleri paylaştılar. Maldivler’den Dünya Bankası Projeleri kapsamında Hendekte ağırlanan katılımcılar programın son gününde Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır tarafından kabul edilerek kamu hizmetlerinin projelere destekleri konulu söyleşi yaptılar.

Babaoğlu misafir etti

Maldivler’den gelen Uzmanlar daha sonra Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nu ziyaret ederek yerel belediyelerin proje çalışmaları hakkında bilgiler edindiler. Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu tarafından Bayraktepe Tesislerinde öğle yemeğinde misafir edilen katılımcılar, yemek sonrası Hendek Müzesini ziyaret ederek Hendek tarihi konusunda bilgilendiler.

Plaket töreni

Risalat International Genel Direktörü Abdul Rahim Rasul, Eğitim Koordinatörü Deniz De Asis, Satın Alma-Finans Uzmanı Hasan Kodaman; programın son gününde Hendek Mimoza Restoran’da gerçekleşen sertifika ve plaket töreninde katılımcılara ve gençlerden oluşan program destekçileri Denizhan De Asis ve Gamze Gündüz’e teşekkürlerini sundular.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2022, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184