Meclis Toplantısına Atatürk Parkının İhale Süreci tartışıldı

Hendek Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü başkanlığında Meclis salonunda gerçekleşti.

Meclis Toplantısına Atatürk Parkının İhale Süreci tartışıldı


Haziran ayı Olağan Meclis toplantısında 11 Madde’ye bir ilave madde eklenerek 12 Madde görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddelerine geçmeden önce MHP Grubu adına söz alan Hüdaverdi Bahadır “Halkımızın kullanacağı şekilde bir şartname oluşturulması ile ilgili bir talebimiz olmuştu, ancak komisyonda olan Meclis üyesi arkadaşlarımız bu komisyon raporuna uymadı. Neden uymadıklarını sorduğumda sanırım aralarında bir çelişki oldu. Biz konunun daha detaylı biçimde herkesin yararlanacağı şekilde oluşturulmasını arzu ederdik. Ayrıca bununa ilgili çalışmalarınızı rapor halinde görmedik, hukuk komisyona gelen şartnameyi de görmek isterdik. Ona göre bizler çalışmalarımızı yapardık diye düşünüyorum diye konuştu.

Sadece Zenginler Değil Her Kesim Hizmet Alsın

Gündem dışı söz alan MHP Meclis Üyesi Av. Ahmet Ay Atatürk parkında ihaleye çıkacak olan Kafe ile ilgili zengin vatandaşların değil her vatandaşın yararlanabileceği fiyat uygulamasının olması gerektiğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi. “ MHP’li Meclis üyelerimiz ve Komisyon üyesi arkadaşlarımız ile birlikte yaptığımız araştırma sonucunda Hendek Belediyesi tarafından yapılarak daha ucuz hizmet ve Hendek’in her kesiminden insanların orada hizmet alması gerektiği yönünde biz MHP Grubu olarak Red cevabı verdik. Eğer komisyonda ki gibi 10 yıl yüksek rakamlara ihale edildiğinde Hendek halkı buraya giremeyecek. Hendek’te % 1 kesim olan zengin kesim buradan faydalanacak. Bu nedenle daha evveliyatından beri Hendek’te ki her kesim buradan hizmet alırken, bugün sadece % 1 zengin kesimin hizmet alması konusuna biz karşıyız. Yüksek rakamlarla ihalenin alınması durumunda burada ucuz hizmet veremeyeceği açık durumdadır. Hendek halkının evveliyatından gelen bir tane Parkının da zenginler tarafından gasp edilememesi ve Hendek halkına hizmet edilmesi noktasında Hendek Belediyesinin daha ucuz hizmet etmesini talep ediyoruz.

AK Parti Meclis Üyesi Sevda Salihoğlu, MHP Meclis üyesi Ahmet Ay’ın konuşmalarına yanıt vererek şu ifadelere yer verdi.

Salihoğlu “Konuşmalardan anladığım bu yaptığımız çalışmanın ve bu emeğin kamuoyunda yanlış bilgilenmesini istemiyorum. Çünkü orada hep birlikte gittik, gördük, maddeleri tek tek tartıştık. Sizin de hemfikir olduğunuz, biz onu düşünemedik çok haklısınız dediğimiz, sizlerin de doğru dediğiniz şeyler oldu. Biz o komisyonda sanki Ak Parti üyeleri olarak başka şeyler yapıyormuş gibi kamuoyunun algılanmasını istemiyorum. Bütün komisyon üyeleri, hem muhalefeti hem iktidarı olmak üzere bir fiil aktif olarak çalışıp herkesin iknası ve fikri ile son olarak oradan sözleşme çıktı. Bunu kamuoyunun böyle bilmesini istiyorum çünkü orada benim komisyon üyesi olarak harcadığım 2 gün emeğime de saygısızlık söz konusu oluyor. Pahalıya satılmak gibi böyle kelimeler komisyon süresince hiç konuşulmadı, hiç söylenmedi, zikredilmedi. Böyle bir algının kamuoyunda oluşmasını kesinlikle istemiyorum. Hendek halkının menfaati hepimizindir, bunun sorumluluğu hepimizin sırtındadır, siz biz diye de bir ayrım yoktur” diye konuştu.

Belediye Alsın Daha Ucuza Hizmet Versin

MHP Meclis Üyesi Ahmet Ay daha sonra kendisine yöneltilen soruya yanıt verirken şu ifadeleri kullandı. Komisyonda 5 yıl olan ihale 10 yıla uzatıldı. Biz diyoruz ki, İstanbul’un en gözde mekânlarında Galata kulesinin orada İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1 TL’ye Çay içirebiliyorsa, eğer biz bu ihale şartnamesine çay ve hizmet ürünlerinin fiyatını koymadığımız takdirde, yüksek rakamlara ihale edildiğinde bu halkın hizmet alım noktasında daha pahalı hizmet alacağını söylüyoruz. Biz oranın ihalesini alan kişinin daha pahalı satacağını söylemiyoruz. Bir tane böyle park var. Halkın bugüne kadar benim annem ve herkesin annesi kardeşi de Atatürk parkına gitmiş ve hizmet almıştır. Ramazan ayı olmamış olsa Cami önünde bir bayanın çay içemeyeceğini düşündüğümüzde, sadece Hendek Atatürk parkında çay içebilecek. Hendek Belediyesi daha ucuz hizmet versin. Belediye alsın Hendek halkına 50 krş veya 1 TL’ye Çay hizmeti versin” dedi.

Yer Sahipleri Mağdur Edilmesin

Meclis Üyesi Cengiz Şişman’da 4. Madde ile ilgili gündem dışı söz alarak “Doğru bir çalışma yapılıyor şu an yollar ve kaldırımlar ile ilgili yapılan çalışmaların yalnızca yol ve kaldırım olarak değil de şehircilik açısından doğru çalışma olduğundan dolayı tebrik ediyorum. Gündemin 4. Maddesinde Yenimahalle’de bulunan ada’nın yer değiştirilmesi, imar açısından sakınca yok doğrusu yapılacak çünkü bir tarafa dini tesis yapılacağı için alanın değiştirilmesinde fayda var fakat bu değiştirilen alanın yer sahipleri, yeşil alanın mülk sahipleri ve tapu sahipleri var. Yani yer belediyenin yeri değil, bununla ilgili yaklaşık 15 yıldan beri vatandaşlar mağdur, bu tür mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermemiz lazım hendek belediyesi olarak bizim bunlara çözüm bulmamız, çözüm üretmemiz lazım. Yenimahalle’de bundan 1 veya 1,5 yıl önce bir yer satılmıştı 1700m2, biz bu yerleri satmaktansa bu tür mağdur olan vatandaşlar ile değiştirmekte fayda olur diye düşünüyorum. Çünkü insanların haklarını bir şekilde gasp ediyoruz yıllar geçtikçe. Bu konunun düzelteceğine, sizin bu konu ile ilgileneceğinize inancım sonsuz diye konuştu.

Kararı Ben Değil Biz Verelim

Meclis Başkanı İrfan Püsküllü yaptığı değerlendirme de ise “ Bayraktepe sosyal tesislerin hemen altında Seyir terası diye bir yer açıldı. Özel bir firma oraya güzel bir canlılık kattı. Belki 10 yıldır orası atıl bir şekilde duruyordu. Kullanıma açıldı güzelde oldu. Biz bur da özellikle 3. Maddeyle alakalı diyorum plan bütçe komisyonumuzun aynı zamanda hukuk komisyonumuzun da görevleri burada bitmedi. Biz istiyoruz ki Hendek ilçesini yöneten bu meclis üyelerinin bu ihale sürecinde de bu sorumluluklarını yetire getirsinler ta ki ihale yapılasıya kadar, hatta yapıldıktan sonrada kararı ben değil biz verelim.

Püsküllü gerekirse bu ihaleyi kayda aldığımız gibi naklen de yayınlayalım belediye meclis üyeleri de burada hazır bulunsunlar diyerek şeffaf bir şekilde ihaleyi yapma arzusunu ortaya koydu. Ben verdim oldu değil. Çünkü burada bir rant var. Burada konuşulur. Yarın öbür gün. Belki de Milliyetçi Hareket Partisi için de konuşulacak, işte arkadaşlarına verdi diyecekler veya alan kişi belli diyorlar. Biz bu töhmet altında bu meclisi bırakmayız’’ dedi.

Konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. Bir ilave Maddenin eklendiği toplam 12 madde görüşülerek karara bağlandı. Haziran ayı meclis gündeminde 11 Madde oy birliği ile karara bağlanırken Atatürk Parkının ihaleye verilmesi ile ilgili olan 2. Maddeye MHP Grubu Red verirken Oy çokluğu ile geçti.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2018, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184