Mecliste 7 Gündem Maddesi Karara Bağlandı

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu meclis toplantısında birçok konu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Mecliste 7 Gündem Maddesi Karara Bağlandı

Hendek Belediye Meclisinde konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, iptal edilen OSB kamulaştırma işlemleri başta olmak üzere birçok konu hakkında bilgilendirmeler yaparak, Toplu konut ilk etabı, Fen Lisesi, Süleyman Seba ve Nitelikli İstihdam Merkezi projesini dönem sonuna bitireceğiz ifadelerine yer verdi.

OSB Kamulaştırması iptal

Hendek Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis toplantısı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah/Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Başkan Turgut Babaoğlu Başkanlığında yapılan toplantıda 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündeme geçilmeden önce gündem dışı konuşan Başkan Turgut Babaoğlu, iptal edilen OSB kamulaştırma protokolü hakkında bilgilendirme yaptı. Babaoğlu, 170 hektarlık alanda genişlemesi planlanan Sakarya 2.Organize Sanayi Bölgesi için 11.03.2021 günü OSB Müdürlüğü ile kamulaştırma protokolü imzalamıştık.  Önce bağımsız firma tarafından fiyat belirlenerek değer biçildi.  OSB ile vatandaşlarımız arasında mekik dokuduk. OSB ortalaması 230 liraya geldi. Ortalama 281 lira istedik. OSB yönetimi bu fiyatı kabul etmedi, orta yolu bulamadık. Uzlaşma sağlayacak bir zemin bulamadık. Gelinen süreçte kamulaştırma bedelinin beklentilerin altında kalması ve vatandaşın rıza göstermemesi nedeniyle ilgili hükümlere bağlı olarak kamulaştırma protokolü fesih edildi. Vatandaşımızın rıza göstermediği, hak ve menfaatlerine uygun olmayan hiçbir iş ve işlemin yanında olmadığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Bu iş başka bir kurumla devam edecek. Bizde vatandaşımıza istediğinde hukuki destek vereceğiz diye konuştu.

Kütüphane/Aşı

Başpınar mahallesinde inşa edilen Şehit Gökhan Yaşartürk Caddesindeki Psikososyal Destek ve Nitelikli İstihdam Merkezi projesi hakkında bilgiler veren Başkan Babaoğlu, “Bilimsel Araştırma Merkezi ve söz verdiğimiz Kütüphane projemizi de entegre ettiğimiz bu merkez tamamlandığında hemşehrilerimiz için vazgeçilmez olacak. Temel çalışması tamamlanan projemizi kısa sürede tamamlayarak hizmete almak istiyoruz.  Bu vesileyle bir kez daha Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn.Mustafa Varank ve Sakarya Valimiz Sn.Çetin Oktay Kaldırım’a teşekkür ediyorum” dedi. Vatandaşlara aşı olmaya davet eden Başkan Babaoğlu, Hendek Kaymakamlığının öncülüğünde belediyemizden de destekleriyle bir aşı kampanyası başlatıldı.  20 Eylül 2021 tarihi mesai bitimine kadar belediyemiz karşısında bulunan aşı çadırına giderek ilk doz aşısını olacak olan 35 yaş altı gençlere çekilişle 5 adet bisiklet ve 5 adet tablet hediye edilecek. Yine aşı olan gençlerimize çekilişsiz anında sinema bileti veya lunapark bileti verilmektedir dedi.

Saha çalışmaları

Sel, salgın, havai fişek fabrikası patlaması gibi olumsuzluklara değinen Başkan Babaoğlu, Gelirler azalırken iş kapasitesini 2-3 katına kadar çıkardık. Bahane üretmeden alt yapılar inşa ediyor, yolları yapıyoruz. Ekiplerimiz Ağustos ayında Hicriye, Hallaç, Çobanyatak, Hacıkışla, Kahraman’da yol çalışması yaptı. Ondan önce Rasimpaşa, Aksu’ydı. Beylice, Sarıdede, Dikmen, Yeşilköy, Kızanlık,Turanlar, Kalayık ve Çağlayan’da yol ve alt yapı düzenleme çalışmaları yapıldı. Sivritepe, Sümbüllü, Kırktepe, Harmantepe, Çamlıca ve Yarıca’da selin vurduğu alanlarda yoğun çalışmalar yürütüldü dedi.

Yenimahalle alt yapı

Yenimahalle alt yapı çalışması hakkında konuşan Başkan Babaoğlu, en çok su baskını yaşanan ve Yenimahalle’nin kuzeyi olarak adlandırılan cadde ve sokakları kapsayan bir plan hazırladık.   D100 kenarında inşa ettiğimiz kolektörün ardından cadde ve sokaklarda hızlı bir şekilde büz döşeme işlemleri başlatıldı. Etap etap tamamlıyor, yağmur suyu alt yapısında Yenimahalle’yi ilmek ilmek örüyoruz. Çalışmaların tamamlandığı yerlerde yağmur suyu hatlarının bağlantıları, ızgaraları ve yol bakımları başladı. Asfalt döküyor, yaya yolları olmayan yerlere yaya yolları inşa ediyoruz. Tüm ekiplerimiz sahada, projelerimizle her yerdeyiz dedi.

Soruları cevapladı

Başkan Babaoğlu AK Parti Grup Sözcüsü Hamit Canlı’nın sorularını cevapladı. Babaoğlu, Süleyman Seba Spor Kompleksinde başlamamıza bir engel yok. Projemizi çeşitlendirdik. Tekrar bir lansmanını yapacağız.  Temeli kazmaya başlayacağız” derken asfalt çalışmalarını anlattı. Babaoğlu, “Asfalt planımız var. Yenimahalle Beştepeler caddesini komple asfalt yapacağız. Kaldırımları yapılacak. Yağmur suyu hatları dikey döşendi, şimdi yatay başladık. Bağlantıları yapılıyor. Kazdığımız yerleri acilen toparlıyoruz. Toplu konut başlama aşamasına geldi. ÇED raporu tamamlandı, kamu yararı kararı alındı. Pandemi süreciyle birlikte, imar planları, evrak alt yapılarının oluşturulması, inşaat sektöründeki fiyat artışları var. Kimse pandemi sürecinin bu kadar uzun süreceğini bilemezdi. Devletin planı değişti. İmar planlarını bekliyoruz. Toplu konutu ilk etabı, Fen Lisesini, Süleyman Seba’yı, Nitelikli İstihdam Merkezini bu dönem sonuna kadar bitireceğiz. HAKOM binasını çelik ve tek katlı olarak planladık. Afet yönetim merkezi yaptık. Eski hastane binası yıkılma kararı çıktı. Yer talebinde bulundular. 35 bin kişiye hizmet veren bir yerden bahsediyoruz. Taleplerine olumlu bakıyoruz. Kadın ve Aile Sağlığı merkezi projesi sözümüz vardı. Onu da entegre bir şekilde hayata geçiriyoruz. Ayrıca Kentsel Dönüşümle ilgili 5 binlik ile ilgili imar planları hazırladık, Büyükşehir Komisyonda bekliyoruz. Planlar geldiğinde o alanla ilgili yöntemler sunacağız dedi.

Tüm maddeler kabul edildi

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1.maddesi olan 54 AFF 996 plakalı çöp kamyonunun belediyeye kaydının yapılması ve haczedilemez kararı alınması konusu, 2.maddesi olan 2011 model yarı römork çöp dorse aracın Cumayeri Belediyesi’ne hibe edilmesi,    3.maddesi olan Soğuksu Mahallesi’ne ait ilave alan ile birlikte kırsal yerleşme sınırının belirlenmesine yönelik Toprak Koruma Kurulunca uygun görülen  İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu, 4.maddesi olan Kemaliye Mahallesi 31 ada 163 sayılı parsel ve Başpınar Mahallesi 1271 ada 1 sayılı parsellere dair 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan tadilatı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu oy birliği kabul edilirken, 5.madde 2022 yılı Belediye Performans Programı, 6.madde belediye bütçesi ve 7.madde 2020 ücret tarifesinin ilgili komisyona havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184