Melekler Ve Çınarlar Duygusal Anlarda Buluştular

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu ve Hendek Belediyesinin katkıları ile huzurevindeki yaşlılarla down sendromlu çocuklar Hendek Bayraktepe tesislerinde gerçekleşen “Renklere Yolculuk” etkinliğinde bir araya geldiler.

Melekler Ve Çınarlar Duygusal Anlarda Buluştular

Programa Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar, Sakarya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür  Vek. Ahmet Hamarat , Hendek Sosyal Hizmet Merkezi Md. Vek. Gülşen Fatma Dursun  , Hendek Melek Nişancı Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı , Özel Şahin Sağlık Meslek Lisesi Yöneticisi Hülya Bilgin Çolakoğlu, okul öğretmenleri ve okul öğrencileri , Gelişimsel Yaklaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi,  Özel Eğitim Merkezi ve Çoksen Özel Eğitim Merkezi yönetici, öğretmen ve down sendromlu öğrencileri , huzurevi yaşlıları ve sağlık çalışanları katıldılar.

Renklere Yolculuk

“ Renklere yolculuk “ etkinliğinde  rüzgar gülü objeleri ile yaşlılar ve down sendromlu çocuklar  kostüm giymiş gençlerle unutulmaz anlar yaşadılar.

Açılış konuşması ile programı başlatan  Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Fulya Aktan Kibar’dan sonra  Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Simge Ünlü konuşma yaptılar. Şair Alimoğlu kendi yazdığı  “ Çınarın Kalbinden “ adlı şiirini seslendirdi. Ardından programın sunuculuğunu yapan Uzm.Hemşire Deniz De Asis  kendi yazdığı “ Meleğin Kalbi” şiirini seslendirdi. Daha sonra Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden  Ebru Gürlü “ Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var“ şiirini seslendirerek down sendromlu çocuklara mikrofonu uzattılar. Melekler ve çınarlar duygusal anlarda buluştular.

Programın ardından birlikte yemek yedikten sonra çocuklar ve gençler dans ettiler, şarkılar söylediler.

Down sendromlu çocukların ve yaşlıların eğlenceli bir etkinlikte bir araya gelmesinin amaçlanarak , topluma farkındalık geliştirilmesini hedefleyen çalışma  Mart ayı içinde Dünya Yaşlılar haftası ve Dünya Down Sendromu günü dolayısıyla planlanmıştı.

“Çınarların Sevgi Köprüsündeyiz, Meleklerin gözlerindeki renklerdeyiz, Yüreğinin rüzgarına bir anlam yükle , Umut et Fark et Rüzgar Gülüyle”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184