Metruk Binaların Yıkımı Sürüyor

Hendek Belediyesi ilçe genelindeki tehlike arz eden metruk binaları yıkıp, olumsuz durumların önüne geçiyor.

Metruk Binaların Yıkımı Sürüyor

Son olarak Başpınar Mahallesinde çalışmalarını sürdüren Hendek Belediyesi ekipleri, metruk binanın yıkım işlemini gerçekleştirdi. Son 3 yılda 35. metruk binanın yıkımı yapıldı

Can Ve Mal Güvenliği

İlçe genelinde metruk bina yıkımı sürüyor. Kaymakamlık ve Belediye ekipleri tarafından belirlenen ve yasa gereği sahipleri tarafından yıkılması beklenen ancak yıkılmayan metruk binalar Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yıkılıyor.

 Vatandaşın sadece mal güvenliği değil, can güvenliğini de tehlike altına sokan ve kötü niyetli bazı grupların adeta uğrak noktası olan metruk binaların yıkım işlemleri bir bir gerçekleştiriliyor.

Yıkım esnasında metruk bina içinde son kontroller yapılıp, bölgede geniş tedbirler alınıyor. Ayrıca yıkım yapılırken oluşan toz içinde tazyikli su kullanılırken, molozlar kamyonlara doldurularak yıkım alanı tertemiz hale getiriliyor.

Süreç Nasıl İşliyor?

Süreçle ilgili Fen İşleri ekiplerinin yaptığı açıklamada, “Bu tarz tehlike oluşturan binalarda süreç şu şekilde işliyor; Mülkiyet sahipleri Belediyemiz İmar Birimine dilekçe ile başvuruda bulunuyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzün tespitleri sonrası söz konusu binaların yıkım işlemleri için encümenden karar çıkıyor. Karar sonrası yıkım çalışmalarını gerçekleştiriyor” denildi.

Gerekli Prosedürün Ardından Yıkımları Gerçekleştiriyoruz

Konuyla ilgili açıklama yapan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “İlçemizde kullanılmayan ve çevresine korku salan, farklı amaçlar için kullanıldığı tespit edilen metruk binalarla ilgili çalışmalarımız sürüyor.

 Metruk yapılar terk edilmiş olması nedeniyle uyuşturucu madde, alkol kullanımı gibi suçların odağı haline geliyor. Bu tip yapılar, yapı sahibi ve çevresinde yaşayan vatandaşlar açısından tehlike arz ediyor. Bu durum vatandaşların şikâyetlerine neden oluyor.

 Vatandaşların güvenliği için bizler de gerekli prosedürü tamamladıktan sonra binaların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Ekiplerimiz üç yıllık süreçte toplanda 35 adet metruk binanın yıkım işlemini gerçekleştirdi” diye konuştu.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184