MHP HENDEK BASIN MENSUPLARININ SORULARINI CEVAPLADI

MHP Hendek İlçe Teşkilatı Basın mensupları ile kahvaltı yaparak gündemle ilgili soruları yanıtladı.

MHP HENDEK BASIN MENSUPLARININ SORULARINI CEVAPLADI


MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu’nun Basın mensuplarına verdiği kahvaltıda, Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis Üyeleri de hazır bulundu.

Toplantıya basın mensupları   Ahmet Köse, Ahmet Çileci,Mehmet Kavis, Hasan Öztürk, Kadir Kazın, Serkan Köse ve Serhat Koç Katıldı.

Sohbet havasında geçen kahvaltının ardından MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak değerlendirmelerde bulundu.

MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Meclis üyesi Vural Tutkun’un istifası ile ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi.

Babaoğlu” İstifa etmesini gerektirecek bir ortam da oluşmadı. Bunun bir talihsizlik olduğunu düşünüyorum. İstifa etmek en doğal hakkıdır. Ancak istifa etmesini gerektirecek bir ortam da oluşmadı. Bu sebepten dolayı eleştiriyorum. Bundan sonra ki süreçte toplar onun üzerinde olacak. Bağımsız olarak devam edeceğini söylemiş. Vural arkadaşımızın istifasını sebebi itibari ile talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Mecliste bizim tavrımız belli. Teşkilatımızda ve meclis salonumuzda Grup sözcümüzün konuşmaları bu konuda belli. Peşinden istifa haberini duyunca bizde şaşırdık. Böyle bir istifayı gençliğine ve siyasi tecrübesizliğine veriyorum. Bundan sonra yakışan Meclis üyeliğinden istifa etmesi Vural Tutkun ismine ve ailesine yakışır bir şey olacaktır. Ailece görüştüğümüz, evinde oturup sohbet ettiğimiz ve halende dostluğumuzun devam edeceğine inandığım bir insandır. Bence ailesi ile görüşmeden acele bir karar aldığını düşünüyorum. İnşallah yanlışından önceki dediğim şekli ile döner.

Eski ilçe başkanlarımızdan Erdoğan Gürbüz İlçe Başkanlığı döneminde Meclis üyelerimize hitaben “ Bir gün değişik sebeplerden dolayı istifa etmeniz gerekebilir. Partiden istifa ettiğiniz an Meclis üyeliğinden de istifa etmeniz adına hepinizden namus ve şeref sözü istiyorum” dedi. Bende o söze katılarak Meclisin doğu çalışması, grubun doğru kararlara imza atması açısından MHP ile ilişkisini kesen, MHP’nin oyları ile meclis üyesi olan bir insanın bence Meclis üyeliğinden de istifa edip, yeni gelecek arkadaşa o imkanı sağlayıp, bizim Meclis grubumuzun da doğru çalışmasının önünü açması lazım. Etik olan budur.

 

2014 yerel seçimlerinden sonra 9 meclis üyemizle Belediyemizde MHP’yi ve dolayısı ile bize oy veren seçmenimizi temsil ediyoruz. Her meclis toplantısından önce gündemlerle alakalı arkadaşlarla parti binamızda oturuyoruz. Gündem maddelerini tek tek değerlendiriyoruz. Keşif yapılması gerekiyorsa gidip konu ile ilgili Meclis üyelerimizle giderek yerine tespit çalışmaları yapıyoruz. Bu konuları enine boyuna tartışıyoruz. Burada olmayan Basın mensubu olarak kendini tanıtan arkadaşlardan ve sosyal medyada bazı iddialar atılıyor. MHP Grubu ile ilgili iddialar söyleniyor. Mecliste verdiğimiz her kararın bizde ne karar verildiğine dair metni var. MHP Grubunun hangi konuya ne tür cevap verdiği ile ilgili konuların hepsine hakimim. Farklı iddialar atanlar birkaç tane kendini bilmezin söylediği şeylerdir. Hendek halkının şundan emin olmasını istiyorum. Biz Hendek halkının bize vermiş olduğu sorumluluğun farkındayız. Hiçbir vatandaşımızın hakkını Belediye meclisinde veya başka bir ortamda yedirmeyiz. Çünkü halk biziz. Kimin hakkını yiyeceğiz. Yer satışları ile ilgili Büyükşehir yasası ile birlikte Köy tüzel kişiliklerine ait olan tüm araziler Belediyeye devredilecek dedik. Bunları seçim süresince anlattık ve yapmayın dedik. Şimdi o günler geçti Tapular devir oldu. Birkaç parselin satışı ile alakalı, eleştiriler geliyor. Biz MHP olarak sadece köy yerlerinin satışı ile ilgili değil, Hendek Belediyesine ait mülklerin satışı ile ilgili de tavrımız nettir. Hendek Belediyesi ile alakalı Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Şuan dava halen devam ediyor. Bir yerin satışı ile ilgili birine kıyak yapılmasını veya görmemezlikten gelmemiz söz konusu değildir. Biz MHP olarak 2002 yılından bugüne kadar Belediyenin satmış olduğu ne varsa hepsi ile alakalı dava açtık. Davamız devam ediyor.

Babaoğlu parti faaliyetlerinden bir yıl uzaklaştırma kararının olduğu meclis üyesi Cengiz Şişman ile ilgili ise “ İl disiplin kurulumuzun verdiği bir yıl parti faaliyetlerinden uzaklaştırma cezası sona erdi.Görüyorum ki gelen bilgilerde sosyal medya üzerinden bu tavırlarına ısrarlı bir şekilde halen devam ediyor. Biz bu durumu tabi ki il disiplin kuruluna ileteceğiz. Takdir İl Disiplin kurlunundur. Uygun bir karar vereceklerdir” ifadelerine yer verdi.

MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu son olarak referandum ile ilgili değerlendirmelerde bulunmasının ardından toplantı sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2017, 16:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
ALİ CANOĞLU
ALİ CANOĞLU - 7 yıl Önce

yerel seçimlerde chp turgut babaoğluna oy verdi belediye meclisine üye çıkarmasına katkı verdi. fakat turgut babaoğlu ve meclis üyeleri hendek'in çıkarlarını değil kendi çeplerini doldurma peşindeler.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184