MHP HENDEK TEŞKİLATI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

MHP Hendek İlçe Teşkilatı, Hendek Belediyesi tarafından yapılan imar ve arazi satışları ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

MHP HENDEK TEŞKİLATI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hendek Belediye Meclis Üyeleri, imar uygulamalarında vatandaşların mağdur edildiği ve meclis kararı olmaksızın arsa satışı yapıldığı gerekçeleriyle Ali İnci ve İrfan Püsküllü hakkında Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. MHP Meclis Grubu adına, MHP Hendek meclis üyelerinin de müdahil olduğu şikayette Hendek Belediyesi’nde 2000 yılından bu yana satışı yapılan taşınmazların incelenmesi istendi. Hendek’te Belediye Meclis kararı olamadan Encümen kararı ile 38 adet taşınmazın satıldığı belirtiliyor.

Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç durusunda şu ifadelere yer verildi Hendek Eski Belediye Başkanı Ali İnci tarafından 2000 yılından bu yana birçok imar uygulaması yapılmış, yapılan bu imar uygulamalarında daha önce Hendek Belediyesi’nin imar uygulama alanında taşınmazı bulunmamasına rağmen Düzenleme Ortaklık Payı altında bu imar uygulamaları ile Belediye adına taşınmazlar oluşturulmuş ve bu taşınmazlar daha sonra satılarak vatandaşlar mağdur edilmiştir. Daha sonra bu yapılan imar uygulamaları İdare Mahkemesi kararları ile iptal edilmiş fakat hem Ali İnci döneminde hem de İrfan Püsküllü döneminde bu taşınmazlar hak sahiplerine mahkeme kararı olmasına rağmen iade edilmemiştir.


Bu taşınmazlar iade edilmediği gibi mahkeme kararının arkasından dolanabilmek için Hendek Belediyesi bu taşınmazları anlaşmalı ve bedelsiz olarak yan kuruluşu gibi hareket eden HİMPAŞ isimli şirkete devretmiş ve vatandaşlardan bu suretle mal kaçırılmaya çalışılmıştır.


Yine iptal olan bu imar uygulamaları ile ilgili olarak, şu anda yeni planlar hazırlanmakta olup, HİMPAŞ adına devredilen fakat aslında mahkeme kararlarıyla vatandaşlara ait olduğu sabit olan bu taşınmazlarda bu imar uygulamasına HİMPAŞ’a aitmiş gibi uygulama yapılmaktadır.

2000 yılından bu yana imar uygulamaları ile ilgili alınacak bilirkişi raporlarından ve İdare Mahkemelerinden temin edilecek Hendek Belediyesi’nin taraf olduğu dosyalardan ve bu dosyalara verilen kararlardan mevcut durum anlaşılacaktır. Yapılan tüm bu imar uygulamalarının tetkiki gerekmektedir.


Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184