Milyonluk Tesis Tapusuzmu

Hendek Belediyesi eski Başkanı Ali İnci döneminde yapılan ve kendisinin övgüyle bahsettiği milyonluk Ticaret Merkezi’nin tapu ve ruhsatının olmadığı iddia edildi.

Milyonluk Tesis Tapusuzmu


Hendek Belediyesi tarafından 2002 yılında temeli atılan ve 7 yılda tamamlanan Hendek Ticaret Merkezi hakkında şok bir iddia ortaya çıktı. Hendek Belediyesi eski başkanı Ali İnci’nin her fırsatta övgüyle bahsettiği ve milyonluk tesis olarak gösterilen Ticaret Merkezi’nin tapusunun ve ruhsatının olmadığı iddia edildi. 

Parası Esnaftan Toplandı

Milli Emlak’a ait araziye o yıllarda ilk olarak pazar yeri yapılmış ve o dönem kamu yararı gerekçesiyle buna izin verilmişti. Geçen zaman içinde eski Başkan İnci tarafından bu alana ek hizmet binaları, konferans salonu, iş hanları ve dükkanlar yapılarak Ticaret Merkezi adı verildi. Ayrıca bu tesisin parasının esnaftan toplanarak yapıldığı öğrenildi.

Tapusunu Almak İmkansız

Belediyeye ekonomik kazanç olarak gösterilen bu tesiste yer alan dükkanların ihaleyle kiralanması bile mümkün olmazken, yasal olarak hiçbir işlem yapılamıyor. Ticaret Merkezi’nin yasal zemine oturması halinde Milli Emlak, merkezi belediyeye satabilir veya kiralayabilir bilgisine ulaşıldı. 

Örnek Model Nasıl Oluyor?

Ali İnci tarafından her defasında Türkiye’ye rol model olarak gösterilen Hendek Ticaret Merkezi yasal bir statüye kavuşturulmak istendiğinde belediyenin kiracı olma durumunun ortaya çıkması şaşırttı. 200 milyon liralık dükkan ve gayrimenkul satışı yaptığı iddia edilen Ali İnci’nin, ‘belediyeye yatırım’ olarak gösterdiği bu yapının perde arkası şok etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2020, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184