Modern Hendek İçin Kaliteli Ulaşım

9 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Hendek Belediye Meclis toplantısında konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, ulaşım eylem planı hakkında bilgi verdi.

Modern Hendek İçin Kaliteli Ulaşım

Babaoğlu, “Yaya geçişlerinin güvenli olması ve trafik akışının kesintisiz devam etmesini hedefleyen, bir düzeni ve kuralı olan çalışmalar yapıyoruz. Yapıldıkça beğeniliyor. Biraz sabırlı olmamız lazım” diye konuştu. Babaoğlu ayrıca karla mücadele çalışmalarını anlattı.

Meclis Toplantısı

Hendek Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikâh/Toplantı salonunda COVİD-19 tedbirleri kapsamında yapıldı.9 gündem maddesi ile toplanan meclise Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, başkanlık etti. Gündem dışı söz alan AK Parti Meclis üyesi Hamit Canlı Ulaşım Eylem Planı hakkında sorular yöneltti.

Başkan Babaoğlu soru nedeniyle meclis üyesi Canlı’ya teşekkür ederken Ulaşım Ana Planını Detaylarıyla Anlattı.

“Pazar Yerinde Kargaşa Yok Muydu?”

Babaoğlu, “Ulaşım eylem planını hayata geçirirken hepimizin bildiği sorunları çözmek adına alanında uzmanlık sahibi olan ekiplerle bizim ekiplerimiz projeleri hazırladık. Birilerinin söylediği gibi akşamları canımız sıkıldığımızda bu planları yapmadık. Eksik olabilir, sorun çıkabilir. Evet ancak konunun temelinde sorunları çözmek var. Biz Pazar yerinin olduğu yerde bu çalışmayı yapmadan önce orada her şey güllük gülistanlık mıydı? Orada her hafta yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Düzensizliği, 3-4 sıra park etmiş araçları görüyoruz” dedi

Kural Ve Düzen Getiriyoruz

Babaoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Yaya geçişlerinin güvenli olması ve trafik akışının kesintisiz devam etmesini hedefleyen çalışmalar yapıyoruz. Cep otoparklar oluşturuyoruz. Düzeni ve kuralları olan bir akışın sağlanması için çalışıyoruz. Düzen ve kural koymak istiyoruz. Yeniliklere açık olmayan ve kaos ortamından beslenenler var. Bu şehri yönetmeye talip bu şehir ile ilgili endişeleri olan sabah akşam burada neler yapabiliriz diye düşünen bir belediye başkanı var. Burayı yapan biri olarak bu alanında otopark sıkıntısını gören biriyim. Şuan kömür deposu olan alanda yani Süleyman Seba Spor Kompleksi projemizin arka kısmında kalan yere 260 araçlık otopark yapılacak”

Asfalt Serilecek-Işıklandırılacak

“Şuan Başpınar mahallesinde devam eden çalışmalar tamamlanmak üzere. Sıcak asfaltı yapılacak, peyzajı tamamlanacak ve ardından ışıklandırılacak. Şehrimizin sokakları modern ve kaliteli görünüme kavuşacak. Orada yapılan kavşaktan yani göbekten rahatça dönüş yapılıyor. Ağacı sökerek başka bir alanda dikimini yaptık. Yeni göbeğin olduğu yere ağaç dikimi yapılacak. Vatandaşlarımızla görüşüyorum. Memnunlar ve yapıldıkça beğeniliyor. Biraz sabırlı olmamız lazım. Bir bütün halinde projeler devam ediyor. Bunlar birden olacak şeyler değil. Kent estetiğini önemsiyoruz. Belki gecikebiliriz, ancak kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Taşları döşeyen ekipler için sadece destek alıyoruz. Kendi imkanlarımızla yapmak varmak neden 300-500 bin lira firmalara para verelim”

Mahallelerimizi İhya Edeceğiz

“Bir yerden başladık. Aşama aşama gidiyoruz. Sihirli değnek olsa da bir seferde tüm sorunları keşke çözsek. Proje kapsamında Hendek genelinde cep otoparklar yapılacak ve parkomatlar konulacak. Hızın önüne geçmek için elektronik denetleme ile kavşaklara akıllı denetleme sistemleri kurulacak. Bu hizmetler tüm merkez mahallelerimiz 3 yıl boyunca hızla devam edecek. Merkez mahallelerimizi hizmette ihya edeceğiz”

Yazın Yapsak Toz, Kışın Yapsak Çamur

“Bakın toprağın altına mali değeri 15 milyon liraya varan yağmur suyu hattı inşa ettik, çalışmalar devam ediyor. Yenimahalle, Akova ve diğer mahallelerde belediyemiz imkanlarıyla bu işi yapıyor, cüzi rakamlarla hizmet alımı alıyoruz. Evet bunları yaparken yolları bozduk. Yazın yapsak toz, kışın çamur? Hangi mevsim yapacağız. Ben Hendek için hizmet veriyorum”

Araçlarımızın Hepsi Sahadaydı

Başkan Babaoğlu ardından, AK Parti Grup Başkanvekili Hamit İsmailoğlu’nun karla mücadele çalışmaları hakkında sorusunu cevapladı. Babaoğlu “Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün uyardığı ilk andan itibaren teyakkuza geçerek plan ve program dahilinde mücadelemizi başlattık. 91 mahallemizin tamamında yolları açarak vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına gece gündüz çalıştık. Belediye bünyemizde bulunan 4 adet greyder, 4 adet kar küreme kamyonu, 4 adet JCB ve 2 lastikli loder ile koordineli bir şekilde planlanan güzergâhlar boyunca çalışmalarını sürdürdü. Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz 3 araçla ve kiraladığımız 3 JCB ile karla mücadelemizi sürdürdük” dedi.

Açılan Yolları Haritayla Gösterdi

Meclis üyelerine sunum yaparak araçların hareket ettiği bölgeleri ve güzergahlarını anlatan Babaoğlu “Kendi araçlarımız ile toplamda 6096 kilometre yol açarken Büyükşehir Belediyemizin gönderdiği araçlar ise 630 kilometre yol açarak bizlere destek oldu. Bunların yanı sıra kiraladığımız araçları da kullanarak 425 kilometre yol açtık. Büyükşehir Belediyemize de destekleri nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Maddeler Oy Birliği İle Kabul Edildi

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Meclis gündeminin ilk iki maddesi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilirken 3. Ve 4. Maddeleri oy birliği ile kabul edildi. 2021 Mali yılı bütçesi gelir tarife cetvellerinin (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü) revize edilmesinin görüşülmesi. Konulu 5. Maddesi ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Gündemin 6, 7, 8 ve 9. Maddeleri ilgili komisyonlardan geldiği gibi oy birliği ile kabul edildi. Cumhur İttifakının Hendek’te gururla temsil edildiğini belirten Başkan Babaoğlu gösterdikleri uyum için meclis üyelerine teşekkür etti.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman
Osman - 3 yıl Önce

Çukurları doldurma hızını bu sitede biz haberler ile biliyoruz zaten turgut bey sen hiç merak etme o karakol önündeki çukur o vergi dairesi oradı 2-3 haber sonrası yapıldı yani sorun yok şimdi bir başka yerde ek olarak gören beğeniyor demiş şu dar yolları acaba kim beğenecek cep yaptım diyor da arabalar kuyruk olacak çünkü bir araç girip çıkar iken şeriti durduracak filan evet akşam karar alıp sabah yapmadınız ama destek aldığınız yer çok berbat iş çıkarmış ayrıca modern de değil retro eski basit dar yollar hep şimdi popüler olan geniş yollar modernlik ise o olur öyle dar sokaklar değil

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184