MÜFTÜ ŞAHİN’DEN CAMİLER HAFTASI AÇIKLAMASI

Hendek İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin Camiler haftası münasebeti ile bir açıklama yaptı.

MÜFTÜ ŞAHİN’DEN CAMİLER HAFTASI AÇIKLAMASI


Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan camiler haftasının bu yıl Hac dönemine denk gelmesi nedeniyle 12-18 Ekim tarihleri arasına alındığını ifade eden Müftü Abdurrahman Şahin düzenlenecek olan programlarla Camiler haftasının kutlanacağını söyledi.

Camiler haftası nedeniyle basın açıklaması yapan İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin “ Kabe’nin yeryüzünde ki şubeleri, Allah’ın evleri camilerimiz, Müslümanlığımızın ve istiklalimizin simgesi olarak yükselen huzur, bilgi, birlik ve ibadet mekanlarımızdır. 1986 yılından bu yana Ekim ayının ilk haftasını ‘Camiler Haftası’ kutlanıyor. Camilerin hayatımızda ki yeri ve önemi her yıl bir konu belirlenerek çeşitli etkinlikler ile gündeme taşınıyor. Bu hafta münasebetiyle düzenlenen etkinliklerle toplumsal bir farkındalık ve ortak bilinç oluşturulması hedeflenmektedir. Camiler haftasının son yıllarda belirli bir tema etrafında kutlanması, bir yandan camilerimizin fiziki şartlarının yeniden gözden geçirilmesi yönünde önemli çalışmalar başlatılmasına, diğer yandan da engelli, çocuk, genç, kadın gibi farklı toplum kesimlerinin camiyle daha fazla buluşabilmesi için kampanyalar düzenlenmesine vesile olmuştur. Bu bağlamda 2011 yılında ‘Cami-çocuk buluşması’ gündeme taşınmış, çocuklarımızın din gönüllüleriyle tanışması ve camiyle kaynaşması yolunda adımlar atılmıştır. 2012 yılında ‘ Engelsiz cami, engelsiz ibadet ‘ kampanyası düzenlenmiş, ülkemizde sayıları 8 milyonu bulan engelli vatandaşlarımızın camilere engelsiz ulaşımı yönünde çalışmalar başlatılmıştır. 2013 yılında ‘ Cami ve Kadın’ teması ile başta abdest alma ve ibadet yerleri olmak üzere camilerde ki kadın mekanlarının iyileştirilmesi için düzenlemeler de bulunulmuş, kadınlarımızın camilerden daha fazla istifade edebilmesi adına pek çok etkinlik gerçekleştirilmiştir. 2014 yılında ‘Cami ve Gençlik’ teması çerçevesinde geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin camilerle irtibatını kuvvetlendirmek için yola çıkılmış “ Geç kalma, genç kal” denilmiştir.

Bu yıl ise “ Cami ve namazla diriliş “ temasının uygulanacğını söyleyerek “ Dinimizin direği olan namaz ibadetine olan ihtiyacımızı daha yüksek bir sesle dile getirmek ve camilerde ki cemaatsizlik sorununa hem bireysel hem toplumsal açıdan dikkat çekmek amacıyla Cami ve namazla diriliş şeklinde belirlendi.

Diyanet işleri Başkanlığımızın bu çalışmayı Türkiye geneline taşımasının büyük bereketlere vesile olacağına inanıyoruz. Bu vesile ile Başkanlığımıza ve özellikle Diyanet işleri başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamıza, şükranlarımızı arz ediyoruz”

Müftü Abdurrahman Şahin son olarak son günlerde yaşanan olaylar bizi derinden üzmüştür. Milletimizin başı sağolsun. Birlik ve beraberliğimizin bozulmamasını diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184