MUHALEFET EMLAK VERGİSİ VE SU FATURALARINA ÇÖZÜM İSTEDİ

Hendek Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı İrfan Püsküllü Başkanlığında gerçekleşti.

MUHALEFET EMLAK VERGİSİ VE SU FATURALARINA ÇÖZÜM İSTEDİ


Hendek Belediye Meclisi Ocak  Ayı toplantısında 6 gündem maddesi görüşüldü. Muhalefet meclis üyeleri Emlak vergilerinin ve su faturalarının yüksek olması ile ilgili söz alarak bu konuda Meclisin çözüm bulmasını istediler.

Ocak ayı meclis toplantısı gündeminde olan Belediyede sözleşmeli personel çalıştırılması, Belediyenin norm kadrolarında lüzumlu değişikliklerin yapılması Yeşilyurt Beldesinde bulunan Orta Mahalle isminin Yeşilyurt Mahallesi olarak değiştirilmesi, İmar tadilatları ile ilgili taleplerin görüşülerek karara bağlanması Belediyenin 2015 mali yılında görev yapacak Denetim Komisyonun seçilmesi maddeleri görüşülerek oy birliği ile kabul edilirken gündemin 6.maddesi HİMPAŞ şirketi üzerinden Kamyon alımı için Hendek Belediyesinin kefil olması ile ilgili madde oy çokluğu ile geçti.

5. Gündem maddesi olan Belediyenin 2015 mali yılında görev yapacak Denetim Komisyonuna Sevda Salihoğlu, Bilal Deniz ve Engin Yapıcı seçildi.

Gündem dışı konuşmalarda MHP Grubu özellikle Emlak vergileri ve Su faturalarının yüksekliği ile ilgili sorunların çözümü için çalışmaların yapılmasını istediler.

MHP Grubu adına Hüdaverdi Bahadır, Su faturalarının yüksek olması ile ilgili daha önce Büyükşehir Belediye Meclisinde de bu konuyu aktardığını ancak hiçbir gelişme olmadığını ifade ederek, Hendek Belediye Meclisi olarak Su faturalarında ki yüksek rakamlar ile ilgili çalışma yapılmasını istedi.

Çok sayıda vatandaşların kendilerine gelerek Emlak vergilerinin yüksek olmasından yakındığını belirten MHP Meclis Üyesi Mimar Cengiz Şişman Emlak Vergilerinin yüksekliği ile ilgili bir şey yapılmaması durumunda bunu yargıya taşıyacaklarını ifade etti.

Gündem dışı söz alan Yaşar Aygüneş’te emlak vergilerinin yüksekliğine dikkat çekerek bu soruna biran önce çözüm bulunmasını istedi.

Gündem dışı konuşmaların ardından Ocak ayı meclis toplantısı sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2015, 20:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184